На 4-ти февруари 2022 г. се проведе заседание в Комисията

...
На 4-ти февруари 2022 г. се проведе заседание в Комисията
Коментари Харесай

Цончо Ганев иска от БНБ анализа за потенциалните ползи и негативи от присъединяването на България към еврозоната

На 4-ти февруари 2022 година се организира съвещание в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

На него Цончо Ганев зададе въпрос към Димитър Радев – шеф на Българската национална банка, дали същата е изготвила писмен разбор за евентуалните изгоди и негативи от присъединението на страната ни

В отговор на този въпрос шефът на Българска народна банка отговори, че преди три години е направен подобен разбор, който е прегледан и признат на съвещание на Координационният съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната. Тъй като Управителният съвет на Българска народна банка е орган за ръководство на банката и според член 1, алинея 2 от ЗБНБ, Българската национална банка се регистрира за своята активност пред Народното Събрание. Във връзка с гореизложеното, на съображение посочените нагоре разпореждания на ЗБНБ и на съображение чл.24 от Закона за достъп до социална информация Цончо Ганев изисква от Българска народна банка да му бъде предоставена следната информация:

1. Изготвеният от Българска народна банка писмен доклад/анализ за евентуалните изгоди и негативи от присъединението на Република България към еврозоната.

2. Документите съпътстващи разглеждането на този разбор от Управителния съвет (УС) на Българска народна банка.

3. Протокол от решението на УС на Българска народна банка, с който се приема писмен доклад/анализ за евентуалните изгоди и негативи от присъединението на Република България към еврозоната.

4. Стенограма от полемиката извършена в УС на Българска народна банка за евентуалните изгоди и негативи от присъединението на Република България към еврозоната.

5. Дневният ред и документите за съвещанието на координационният съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната, на който е прегледан и признат разбора, евентуалните изгоди и негативи от присъединението на Република България към еврозоната.

6. Протокол от решението на Координационният съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната, с който се приема Анализа за евентуалните изгоди и негативи от присъединението на Република България към еврозоната;

7. Стенограма от полемиката извършена в Координационният съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната за евентуалните изгоди и негативи от присъединението на Република България към еврозоната.

Отговорите на поставените въпроси Цончо Ганев желае да получи в писмен тип, след което ще бъдат оповестени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР