На 4 август, по време на реч на президента на

...
На 4 август, по време на реч на президента на
Коментари Харесай

Николас Мадуро оцеля след атака от дронове

На 4 август, по време на тирада на президента на Венецуела Николас Мадуро в Каракас, против него бе осъществена офанзива от дронове. Безпилотните летателни апарати са носели взривни субстанции. Те са се доближили до сцената и са се взривили покрай президента. Мадуро оцеля, само че починаха седем души от неговата защита.
Министърът на връзките и информацията Хорхе Родригес заяви пред медиите, че защитата е съумяла да смъкна дроновете, когато те са навлезли в територията на парада. Охраната е съумяла да евакуирала президента. Присъстващите на събитието очевидци настояват, че са се чули два доста мощни гърмежа.

Засега няма доста детайлности, а Родригес съобщи, че това е опит за ликвидиране на президента на Венецуела. Малко по-късно, в телевизионно послание към страната Мадуро сподели, че офанзивата е осъществена от десни радикални групировки от Венецуела и Колумбия.



В коментар за WIRED, Колин Кларк, аналитик от корпорацията RAND съобщи, че няма надеждна техническа опция за обезопасяване от офанзива на дронове. „Към сегашен ден техническите бариери са толкоз занижени, че безусловно всеки, който има задоволително финансови средства, може да си разреши дрон. Този безпилотен летателен уред може да бъде ръководен и от 12 годишните„. Редица представители на министерството на защитата на Съединени американски щати обявиха, че са съгласни с това мнение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР