На 4 април Русия преустанови авиационните полети с другите страни

...
На 4 април Русия преустанови авиационните полети с другите страни
Коментари Харесай

В Русия се сърдят за парите, които се харчат да бъдат върнати руски туристи

На 4 април Русия прекрати авиационните полети с другите страни за транспортиране на руснаци и чужденци. На непознатите самолетни компании е оставена опцията да изпратят празни самолети, които да отлетят със свои жители.
Миналата седмица Росавиация откри квоти за връщащите се руснаци: до 500 души за денонощие през московското летище " Шереметево " и по 200 души през районните летища. По информации от Министерство на външните работи на Русия зад граница са останали към 25 000 души, които желаят да се върнат, само че нямат такава опция.
Руска туристка на остров Занзибар в Танзания разказала за РИА Новости, че цените за самолетните билети за връщането поскъпнали съвсем 20 пъти – от 60 хиляди до 1 млн. рубли. Консулът им предложил да си търсят билети сами.
Според изданието svpressa.ru, в Русия се дискутира следния въпрос: би трябвало ли да се пресилват неимоверно стотици хора – водачи, бордни механици, медици, дипломати, карантинни служби и впрочем – с цел да измъкват незабавно закъсали зад граница безгрижни съветски туристи?
Първо, множеството от тези хора частично сами са си отговорни за обстановката, заминавайки да почиват в разгара на епидемията, откакто Министерство на външните работи ги е предизвестило да не го вършат.
Второ, тяхното завръщане в Русия може да се окаже рисково за близките, защото мнозина от тях може да са носители на ковид.
Трето, дали са съгласни тези туристи да си платят разноските по избавителната евакуация, тъй като множеството от тях не са небогати хора, щом са намерили пари за далечното странствуване, или мислят, че държаната би трябвало всичко да заплати?
От друга страна това са жители на Русия, които са предстоящи от околните си – майки, татковци, деца...
" Интерфакс " заяви, че съветското държавно управление към този момент отделило 500 млн. рубли (над 10 млн. долара) за обезпечаване на възнаграждение за краткотрайния престой на съветските туристи на територията на непознатите страни.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 април "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР