На 3 ноември ще настъпи последното слънчево затъмнение за 2013

...
На 3 ноември ще настъпи последното слънчево затъмнение за 2013
Коментари Харесай

Настъпва последното слънчево затъмнение за годината

На 3 ноември ще настъпи последното слънчево затъмнение за 2013 г.

Уникалното събитие ще може да се следи от жителите на Южна Европа, източната част на Северна Америка, северните елементи на Южна Америка, Африка, Мадагаскар и Близкия Изток.

Природният феномен е измежду рядко срещаните „ хибридни затъмнения ”, които на едни места се виждат като пръстеновидни, а на други места като цялостни слънчеви затъмнения.

Затъмнението ще стартира от 12.05 часа, ще доближи максимума си в 14.47 часа, а продължителността му ще бъде 1 минута и 40 секунди.

 Настъпва последното слънчево затъмнение за годината

Хората, които ще следят явлението от Африка и южната част на Средиземноморието, ще могат да видят другите етапи на затъмнението.

Пълно слънчево затъмнение ще може да се следи край крайбрежията на Либерия и Габон, когато сянката ще премине през Централна Африка, в това число Уганда, Етиопия, Кения и Сомалия.

Експертите предизвестяват да не се гледа непосредствено към Слънцето, а да се употребяват специфични очила.

Следващото цялостно слънчево затъмнение ще е на 20 май 2015 година

През 2014 година ще има пръстенообразно слънчево затъмнение - на 29 април и отчасти - на 23 октомври 2014.

 Пълно слънчево затъмнение

През древността са считали, че затъмненията могат да отключват сила, която да предопредели бъдещето ни за години напред.

Например, някой астролози считат, че окупацията на Софийския университет е била предсказана от лунното затъмнение на 19 октомври.

Тогава в сянка е попаднал Юпитер – планетата, която се свързва с образованието и правната система.

В момента на затъмнението Луната се е намирала в знака на скорпиона, който въплъщава човешките пристрастености и протеста.

Според астролозите последното слънчево затъмнение за тази година, което ще настъпи в 14.50 часа българско време, вещае доста положителни и няколко отрицателни трендове.

Предполага се, че в интервала от 3 до 17 ноември ще се увеличи сеизмичната интензивност, ще има заплаха от наводнения, само че в световен проект ситуацията в бизнеса ще се усъвършенства, ще бъде регистриран растеж на приходите от туризъм.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР