На 27 януари Народното събрание прие на първо четене Закона

...
На 27 януари Народното събрание прие на първо четене Закона
Коментари Харесай

Минчо Спасов: Цялата ни юридическа система е срутище

На 27 януари Народното събрание одобри на първо четене Закона за частната охранителна активност. Законопроектът е импортиран от ПГ на ГЕРБ и " за " него гласоподаваха 77 народни представители, " срещу " - 25 и " въздържали се " -2. Със законопроекта депутатите позволиха на първо четене оправдани лица да вземат участие в управлението на частни охранителни компании.

С измененията се разрешава на лица, осъждани за умишлени закононарушения от общ темперамент, само че след това оправдани, да могат да получават лиценз за частна защита. Освен това се понижава и изискваната просветителна степен за изпълнителите на частна охранителна активност от приблизително на главно обучение.

" Решението има чисто юридическа, само че и политическа цел. Народното събрание е болно от срутищата, които виждаме по автомагистралите на Борисов, имаме юридическо срутище в цялата ни правна система и този законопроект е поредна бръмка от нея. Вместо да се стремим да създадем естественото Народното събрание да поправи нелепостите, които е сторило до момента ", сподели юристът Минчо Спасов в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия " Евроком ".

" Само дребна статистика - последните три Народното събрание са рекордьори по анулирани в Конституционния съд законопроекти, оповестени за противоконституционни ", добави юристът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР