На 23 юли (понеделник) на площад Свобода в Смолян, между

...
На 23 юли (понеделник) на площад Свобода в Смолян, между
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за хепатит В и С в град Смолян


На 23 юли (понеделник) на площад „ Свобода ” в Смолян, сред 10,30 и 16,00 ч. ще се проведат безвъзмездни скринингови проучвания за хепатит В и C. 

Официалното разкриване ще стартира в 10:00 ч. с медиен брифинг с присъединяване на доктор Даниела Дариткова-Проданова, ръководител на Комисия по опазването на здравето и депутат от град Смолян, доктор Сийка Чернева, шеф на дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ към РЗИ-Смолян, представители на НСБХ „ Хепасист ” на Сдружение „ ХепАктив ”. За присъединяване в откриването е поканен и господин Николай Мелемов, кмет на Община Смолян, както и други представители на здравни институции и народни представители от района.

Кампанията „ Скъсай с хепатита! ” цели да даде опция на повече хора да се изследват гратис за хепатит В и С, като в същото време спомага за повишение информираността за болестта хепатит, методите за предварителна защита и лекуване. Стартът й беше даден по време на районния конгрес на тематика: „ Скрининг и предварителна защита на вирусните хепатити и ХИВ в района на Централна и Източна Европа: Сходни провокации, взаимни решения ”, който се организира на 28-29 юни в София.

Инициативата в град Смолян съставлява първата от серия интензивности в разнообразни градове на България за отбелязване на Световния ден за битка с хепатит С – 28 юли 2018 година

Акцията, е част от акцията „ Скъсай с хепатита! ” и се провежда от Национално съдружие за битка с хепатита „ Хепасист “ и Сдружение „ ХепАктив “, под патронажа на Комисия по опазването на здравето към Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР