На 23 юли гръцките пожарникари се бориха с 53 горски

...
На 23 юли гръцките пожарникари се бориха с 53 горски
Коментари Харесай

Над 50 пожара при съседите

На 23 юли гръцките пожарникари се бориха с 53 горски пожара в разнообразни елементи на страната, като главно те са в региона на Еврос на североизток и на остров Лесбос, оповестява вестник Kathimerini, базирайки се на противопожарната работа.

Горещините, обхванали цялата страна, са довели до възникването на голям брой пожари, които нанасят огромни вреди на горите и парцелите на жителите. „ На 23 юли са избухнали 53 горски пожара. Основните фронтове на пожара сега са в националния парк Дадия в региона на Еврос, в региона на плажа Ватера на Лесбос, в град Акритохори в региона на Месиния на полуостров Пелопонес и в региона на Гревена в северната част на страната. През втората половина на вчерашния ден пожарът беше отчасти локализиран в град Врисула (регион Превеза) в непосредствена непосредственост до жилищни здания ", споделиха от противопожарната работа.

320 пожарникари с 68 автомобила и 13 групи пешком се борят с огъня в Еврос. До залез слънце противопожарните самолети пускаха вода върху пламъците. Подкрепа оказват военни, доброволци пожарникари, елементи на Гражданска отбрана, горски служащи със строителна техника. Всички противопожарни служби в региона на Източна Македония и Тракия са в нараснала подготвеност. Създадени са и специфични групи за подкрепяне на диви животни и птици, живеещи в националния парк.

На Лесбос продължава битката със мощния естествен пожар, избухнал в събота в гора в югозападната част на острова. Според противопожарната работа огънят е навлязъл в селището Ватера, там към този момент са изгорели две къщи и кола, един пожарникар е леко ранен. Гръцката брегова защита изведе девет души (четирима гърци и петима чужденци) от плажа в региона на пожара, които бяха в заплаха от приближаващите пламъци.

Гърция сега претърпява доста горещо време. Термометърът според от региона доближава до 36-42 градуса на сянка. Всеки ден в страната пораждат до 70 пожара, които по предписание се гасят от огнеборците денем.












Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР