На 23 ноември в Севлиево се състоя среща, организирана от

...
На 23 ноември в Севлиево се състоя среща, организирана от
Коментари Харесай

Как да пазим психичното здраве на децата и да ги държим далеч от наркотици обсъдиха експерти в Севлиево

На 23 ноември в Севлиево се състоя среща, проведена от Местна комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни (МКБППМН) към Община Севлиево взаимно с Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център.

Темата на срещата бе " Профилактика на психологичното здраве и предварителна защита на използването на психоактивни субстанции в юношеска възраст " с преподавател доктор Иван Добринов - психиатър, водещ експерт в областта на лекуването на пациенти с тежка взаимозависимост към алкохол и опиати.

В срещата взеха присъединяване педагогичен експерти от всички учебни заведения на територията на общината, членове на МКБППМН и публични възпитатели към нея, обществени служащи и психолози от ЦОП – Севлиево, ЦНСТ – Севлиево, инспектори от Детска педагогическа стая и експерти от Държавна психиатрична болница – Севлиево.

Темата за използването на психоактивни субстанции е настояща освен за експерти, работещи с деца, само че вълнува огромна част от родителите на подрастващите. Д-р Добринов срещна присъстващите с типовете зависимости и техните етапи. Даде доста образци от професионалната си процедура, с които сподели, по какъв начин един подвластен и околните му могат да се оправят с казуса, а след лекцията отговори на многочислените въпроси на аудиторията.

В края на срещата представителите на Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център разискаха идната си взаимна работа с представителите на учебните заведения.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР