На 22 ноември, по инициатива на отдел Образование“ към Община

...
На 22 ноември, по инициатива на отдел Образование“ към Община
Коментари Харесай

В Свищов се проведе обучение по прилагане на мерки за предотвратяване отпадането на деца и ученици от образователната система

На 22 ноември, по самодейност на отдел „ Образование “ към Община Свищов, в Актовата зала на СУ „ Димитър Благоев “ се организира работно образование по използването на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от образователната  система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

В събитието участваха госпожа Румяна Кузева – шеф на отдел „ Образование “ към Община Свищов, госпожа Камелия Христова – ст. специалист „ Училищно обучение “, шефовете и учители от просветителните институции, локализирани на територията на общината. Водещ преподавател в обучителната част бе госпожа Надя Лорето – старши специалист по КПК в РУО – Велико Търново.

В рамките на работната стратегия бяха  показани резултатите от направения разбор на  данните, въведени в Информационната система за работа по Механизма,   дискутираха се въпроси, свързани със своевременното обгръщане на завърналите се в България деца и възпитаници, дадени бяха насоки за осъществяване на настоящи дейности по  определяне и актуализация на статуса на отпадналите през образователната година деца и възпитаници, като акцентът  бе  подложен върху осъществяването на визити на място от страна на  екипите за обсег с присъединяване на всички институции. В практическата втора част на обучителния семинар участниците разясниха разнообразни проблеми и произлизащото от тях фактическо въвеждане на данни в осведомителната система.

Срещата завърши с взаимни пожелания за дребен брой инициирани от екипите за обсег визити на територията на община Свищов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР