На 22 февруари в Унгария отбелязаха една година от спечелването

...
На 22 февруари в Унгария отбелязаха една година от спечелването
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Шаолин от Унгария иска злато и в София

На 22 февруари в Унгария означиха една година от спечелването на олимпийската купа в щафетата на 5000 метра по шорттрек за мъже от Пьончан 2018, първа в зимните спортове за страната. Автори на историческото достижение бяха Шаоан Лю, Шандор Шаолин Лю, Виктор Кнох и Чаба Бурян
12 месеца по-късно упоритостите на отбора са не по-малки, още повече, че унгарците са отпред в ранглистата за сезона в дисциплината. Но има и една въпросителна - Шаоан счупи три пръста на лявата си ръка при започване на февруари по време на състeзание и не е ясно дали въобще ще взе участие на международното състезание в София от 8 до 10 март.

Шаолин е на 23, а Шаоан ще навърши 21 на 13 март. Момчетата са родени в Будапеща от брак сред майка унгарка и татко китаец. Първият спорт, с който се захващат, е плуването. Но нещата не вървят по проект, тъй като баткото се оказва с алергия към хлора, а дребният постоянно боледува. Семейството обаче държи на спорта и по този начин момчетата бързо се трансферират на пързалката. Скоростта, адреналинът, близкото състезание, страстите харесват извънредно доста на братята, които с помощта на татко си получават и страховит късмет - да се приготвят известно време в Китай. Това безспорно дава мощен подтик на кариерата им и им оказва помощ да извървят пътя до елита.
 Унгарците се радват на все по-голяма известност поради резултатите си на леда, а Шаолин е доста атрактивен и с държанието си отвън него.
Личните драми обаче ни минимум не го отклоняват от задачите, най-голямата от които е втори златен орден от олимпиада. Какъвто прочее желае и брат му. Пътят обаче минава през оценки от София идната седмица.

Всеки от братята показва другия като най-влиятелния човек в кариерата си, а баткото прибавя и Юсеин Болт. Демонстрира го и в Пьончан след спечелването на златния орден, като цялата щафета на Унгария застана в типичната поза на Светкавицата на именития спортист. Шаоан е уверен, че физическата му мощ е унгарска, скоростта - китайска.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР