На 21 май 2020 г. София ще стане домакин на

...
На 21 май 2020 г. София ще стане домакин на
Коментари Харесай

Европейският минен бизнес форум 2020 ще събере в София водещи експерти в сектора на добивната индустрия

На 21 май 2020 година София ще стане хазаин на едно от най- огромните събития в минерално-суровинната промишленост на Стария континент. Шестото
издание на Европейския минен бизнес конгрес ще събере водещи специалисти, мениджъри на най-големите минни компании, представители на виновните за бранша европейски институции, на работодателски и браншови организации, научни и просветителни институции и неправителствени структури от Европа. Визията и европейските политики за минерално-суровинната промишленост на континента, положението и развиването на бранша и трендовете на пазара на минерални първични материали са единствено част от тематиките във фокуса на събитието, което ще се организира в София Тех Парк.

За първи път в над 10-годишната история на форума посетителите ще могат да се срещнат онлайн с най-новите софтуерни достижения и нововъведения в бранша посредством обширната модерна изложбена зона, съпътстваща събитието. Специално квалифицираните изложбени шатри навън и щандове на закрито, както и богатата презентационна стратегия на форума ще предложат разнородни благоприятни условия за вълнуващи срещи с модерните технологии в минерално-суровинната промишленост, за потребен разговор, продан на познания и опит и сполучливи бизнес контакти.

Актуални за добивната промишленост тематики, като законовите рамки, развиването и провокациите пред бранша, нововъведенията, които дават мощен подтик на този колкото обичаен, толкоз и съвременен отрасъл, както и експертни разбори за положението и бъдещето на бранша ще бъдат показани и дискутирани от водещи европейски специалисти, одобрени водачи и експерти в минерално-суровинната промишленост в Европа и международни визионери. ЕМБФ 2020 ще постави акцент и върху най-новите софтуерни решения в добивната промишленост, както и положителните практики и
сполучливите образци за бизнес развиване.

Участниците във форума ще имат опцията да се срещнат и обменят отзиви с високопоставени представители на Европейската комисия и Евромин, анализатори от Mckinsey &Company, висши представители на Министерство на енергетиката на България, потвърдени в практиката експерти от действителния бизнес и водещи специалисти.

ЕМБФ 2020 се провежда от Българската минно-геоложка камара в партньорство с Европейската асоциация на минните промишлености и Министерството на енергетиката на Република България. Форумът ще бъде открит от патрона на събитието госпожа Теменужка Петкова – министър на енергетиката, проф. дтн инж. Николай Вълканов, ръководител на Българската минно-геоложка камара, и доктор Корина Хебестрейт – шеф на Евромин.

Съпътстваща събитието конференция East and South-East Europe Dialogue Conference, проведена от районния център Leoben в съдействие с Европейския минен бизнес конгрес, ще се организира на 20 май. Дванадесетото издание на конференцията цели да подтиква развиването на суровинния бранш в Европа и да насърчи пазарните нововъведения посредством обучение и научни проучвания.

За БМГК:

Българската минно-геоложка камара е национално представителна неправителствена организация на бизнеса в региона на добива на подземни благосъстояния и обвързваните с това действия в България. Камарата е член на Българската стопанска камара, на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, на Европейската асоциация на минната индустрия, металните руди и промишлените материали /ЕВРОМИН/ и на Европейската асоциация за въглища и лигнити /ЕВРAКОЛ/.

Българската минно-геоложка камара поддържа Глобалния контракт на Организация на обединените нации и е деен член на Българската мрежа на Групово дело на Организация на обединените нации. Към момента тя сплотява 116 сдружения и организации от осем подбранша: „ Добив на железни потребни изкопаеми”, „ Добив на неметални потребни изкопаеми –
индустриални материали”, „ Добив на петрол и естествен газ”, „ Въгледобив (твърди горива)”, „ Добив на инертни и строителни материали”, „ Добив на скалнооблицовъчни материали”, „ Геология”, „ Обслужващи сектора действия – просвета, инженеринг, минно строителство, търговия и др.”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР