На 19 март ни предстои да преживеем събитие, което според

...
На 19 март ни предстои да преживеем събитие, което според
Коментари Харесай

Идва Суперлуние! Чакат ли ни катаклизми?!

На 19 март ни следва да преживеем събитие, което съгласно някои е обвързвано с неизбежни катаклизми. Естественият сателит на Земята, Луната, ще се приближи до планетата ни на най-близкото разстояние от 1992 година насам.

Луната ще се приближи към повърхността на Земята на разстояние 356.5 хиляди км. Учените именуван явлението Суперлуние. Според редица експерти събитието, което астрофизиците и фотографите чакат от цели 19 години, заплашва света с естествени произшествия.

В навечерието на Суперлунието в интернет са завалели тревожни прогнози на учени за това, че явлението може да провокира съществени промени в земния климат, написа британският вестник " Дейли Мейл ". Промените на собствен ред ще докара до трусове и вулканична интензивност по целия свят.

Което към този момент се случва - трусовете, които люляха Япония. Над 400 хиляди души са евакуирани, откакто цунами заля североизточната част на страната. 2000 души загината от смъртоносната вълна, а 10 хиляди души се водят безследно изчезнали, откакто водата за минути затри домовете им. Създадени са центрове за краткотрайно настаняване.

Ден след мощния трус с магнитуд 8.9 и последвалото го цунами, до момента в който броят на откритите човешки жертви растеше, и друга неволя сполетя Япония - повреди в две атомни електроцентрали в префектура Фукушима на към 250 километра североизточно от Токио.

Заради проблемите с нуклеарните централи хиляди хора са без ток и отопление, редят се на опашки за вода и храна.

Предишните оптимални доближавания на нашата планета и нейния галактически сателит са били през 1955, 1974, 1992 и 2005 година, само че през 1992 година Луната е била най-близко.

Точно в тези години метеоролозите са фиксирали рискови годишни условия, довели след себе си редица огромни естествени бедствия. Например мощното цунами, което лиши живота на хиляди хора в Индонезия. То се случи единствено две седмици преди лунния перигей през януари 2005 година А по време на католическото Рождество през 1974 година циклонът Трейси опустошава австралийския град Дарвин.

Според завеждащия лабораторията в съветския хидрометеорологичен център Николай Сидоренко, аномалната горещина през предишното лято в европейската част на Русия е демонстрация на цикличните съмнения в земната атмосфера.

Цикличността на температурните аномалии се отразява в избрана поредност на лунния цикъл приливи, както и на циклични промени на дистанцията сред Луната и Земята – прекосяването на спътника през точката на перигея и апогея.

Скептиците бързат да опровергаят апокалиптичните упования. " Ще има трусове и изригвания на вулкани, несъмнено, само че не по-често, в сравнение с това нормално се случва на нашата планета. Просто равнището на приливите и отливите ще е по-значително от нормалното ", споделя Пит Уилър от Международния център по радиоастрономия.

Думите на Уилър повтаря и австралийският астроном Дейвид Ренеке. Според учения феновете на " конспирацията " ще намерят метод да свържат всяко стихийно злополучие с нужната дата и да разгласят Суперлунието в следващия прелом.

" Ако положите задоволително старания, ще свържете всяка естествена злополука с което ви е угодно небесно тяло – с комета, с планети, със Слънцето ", споделя Ренеке.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР