На 16 октомври 1923 г. Уолт Дисни основава Disney Brothers

...
На 16 октомври 1923 г. Уолт Дисни основава Disney Brothers
Коментари Харесай

10 от скритите съкровища на Disney, които да гледате с децата

На 16 октомври 1923 година Уолт Дисни основава Disney Brothers Cartoon Studio - първото си студио за анимация, и през последните 100 години холивудското студио сътвори емблематични и обичани филми, които се трансфораха в културен феномен. Сред продукциите обаче има и такива, които не стават толкоз известни заради разнообразни аргументи - лимитирано лъчение в кината, липса на маркетинг, неприятно програмиране или просто са засенчени от други блокбъстъри.  

Variety класира 10 от най-недооценените кино лентата на Disney - скрити съкровища, които заслужават повече внимание и самопризнание. Вижте ги! 

  " Атлантида: Изгубената империя "  / Atlantis: The Lost Empire (2001)   

Приключенски екшън, който Variety дефинира като като " проблясък в класиката на Disney ". Анимационният филм има отличителен образен жанр, ангажиращи герои и новаторско създаване на света, като представя   уникална комбинация от научна фантастика и митология. 

" Напред " / Onward (2020)

Фентъзи свят от предградията. Двама братя елфи, младежи, потеглят през девет земи в десета, с цел да схванат: има ли към момента магия. Иън и Барли от рода Леката стъпка желаят да прекарат един финален ден с татко си, който е починал, когато са били прекомерно дребни, с цел да го помнят. 

Стоплящ сърцето и въображението филм с увлекателна история и впечатляваща анимация. А Том Холанд като Иън Лайтфут и Крис Прат като Барли Лайтфут са блестящи - съгласно Variety анимацията е  първенец в анимационната библиотека на Disneу. 

" Робин Худ " / Robin Hood (1973 )

Анимацията на Disney " Робин Худ " и " Робин Худ: Принцът на крадците " от 1992, с Кевин Костнър, Крисчън Слейтър, Алън Рикман и Мери Елизабет Мастрантонио, са може би двете съвсем съвършени тълкования на класическата история.  

Патешки истории: Съкровището на изгубената лампа  DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp (1990)

Филмовата акомодация на DuckTales събира обичани герои от хитовия ефирен сериал, отпред с харизматичния Скрудж Макдък (озвучен от Алън Йънг). Този път Скрудж Макдак поема към Египет в компания на Хюи, Дюи и Луи за вълнуващо премеждие. 

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР