На 15-ти февруари СпейсЕкс откри обява за работа в социалната

...
На 15-ти февруари СпейсЕкс откри обява за работа в социалната
Коментари Харесай

СпейсЕкс откри нови работни места за Старшип и Супер Хеви

На 15-ти февруари СпейсЕкс откри публикация за работа в обществената мрежа LinkedIn. Обявата е за заварчици, които ще работят по структурата на свръхтежката ракета Супер Хеви и галактическия транспортен съд Старшип.

По информация от самия Илон Мъск до момента в който създаването на Старшип и мотора Раптор се реализира в Хоторн, Калифорния, градежът и сглобяването ще се вършат в Тексас, в самия комплекс за изстрелване. Причината – ракетата и галактическият транспортен съд са големи и доста мъчно могат да бъдат превозени от едно на друго място. 

Обявата за работа бе оповестена близо месец откакто Мъск реши да редуцира 10% от личния състав на СпейсЕкс. Подобен ход не е необикновен – компанията завърши с създаването на ракетите “Фолкън 9 ”, “Фолкън Хеви ” и галактическия транспортен съд “Крю Драгън ”. Просто в този момент целите са разнообразни – компанията е най-накрая фокусирана върху основаването на свръхтежката си ракета, която ще би трябвало да лети в пилотиран режим до Луната и Марс. 

Снимка на първата съединена ракета “Старшип ”, която ще се употребява за къси атмосферни тестови полети. Photo credit: Elon Musk/SpaceX

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР