На 14 февруари 1976 г. от конвейера слиза първият КамАЗ-5320,

...
На 14 февруари 1976 г. от конвейера слиза първият КамАЗ-5320,
Коментари Харесай

Ако КамАЗ произвеждаше всъдеходи

На 14 февруари 1976 година от конвейера слиза първият КамАЗ-5320, с което стартира производството на един от най-масовите камиони в историята на автомобилостроенето. Същата година вносителят на Rolls-Royce и Bentley в Швейцария Петер Монтеверди показва първокласен всъдеход с името Safari.

С това приликите сред двете возила завършват, само че не и за феновете на виртуалния тунинг. С ръбестите си форми Monteverdi Safari се оказва извънредно подобаваща основа за спекулации по какъв начин би могъл да наподобява всъдеход, създаван по същото време от Камския авто цех.

Рендерът е оповестен в групата " Морды и Жопы " ( " Муцуни и задници " ) в съветската обществена мрежа " ВКонтакте ". Комбинацията сред сглобявания в бутикови тиражи Safari и предницата на КамАЗ наподобява изненадващо симпатично.

Самият всъдеход на Monteverdi се продава до 1982 година, когато стопира производството на софтуерния донор International Harvester Scout. Луксозният всъдеход се оборудва с американски V-образни осмаци от Chrysler с размер от 5.2, 5.7 и 7.2 литра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР