На 13-тата година от управлението си кметът на София Йорданка

...
На 13-тата година от управлението си кметът на София Йорданка
Коментари Харесай

София тегли заем за ремонт на тротоари

На 13-тата година от ръководството си кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи старт на специфична стратегия за ремонт на тротоари във всички региони на града. Столична община ще изтегли капиталов заем, с цел да ремонтира 690 000 кв. м. тротоари в идващите 2-3 година, заяви тя. 50 млн. евро от парите по новата стратегия ще дойдат посредством капиталов заем от Европейската капиталова банка. Останалите 10 млн. евро ще бъдат обезпечени от общинския бюджет. „ Целта е предвижването пешком в града да бъде по-удобно, удобно и несъмнено ", изясни Фандъкова. Тя подсети, че всяка година се ремонтират 60 000 кв. м тротоари, само че разяснява, че защото дейностите са " на парче “, общата картина мъчно се трансформира.

Кметът посочи, че 20% от средствата по новата стратегия ще се дават на районните кметове, като разпределението ще става по специфична формула. На тях тя сложи задача да изготвят лични стратегии за ремонт на тротоари, които да обсъдят с жителите и да ги подадат за финансиране до общината. Останалите 80% от средствата по програмата ще се ръководят от централната администрация, само че обектите също ще се избират дружно с локалните кметове.

Освен нови настилки, новата стратегия ще включва още няколко съществени действия:понижения на тротоарите, тъй че да са налични за майки с колички и хора със усложнения в напредването, тактилни линии за хора с повредено зрение, при нужда – нови бордюри, парапети и антипаркинг колчета, където е належащо, с цел да не се качват коли по новите настилки. Друг акцент ще е ремонт на изкуствените неравности и засаждане на нови дървета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР