На 13 май 2022 г. се проведе националната конференция След

...
На 13 май 2022 г. се проведе националната конференция След
Коментари Харесай

Бизнес моделът ни се фокусира върху нуждите на малкия и средния бизнес

На 13 май 2022 година се организира националната конференция " След утрешния ден: Политики и напредък " със стратегическото партньорство на Европейската капиталова банка и представители на държавната и локалната власт, финансови институции и бизнеса. По време на форума се разискаха опциите за развиване на районите посредством финансиране, внедряване на нововъведения, привличане на вложители и прекосяване към въглеродно неутрална стопанска система. ПроКредит Банк беше специфичен сътрудник на събитието, с цел да показа своя дълготраен опит в работата с дребния и междинния бизнес . През последните месеци следим висока интензивност от банките за привличане на клиенти. Какво направи " ПроКредит " толкоз сполучлив сътрудник в работата с дребни и междинни предприятия?
Вече повече от 20 години нашата задача е да поддържаме дребния и междинния бизнес, тъй като ясно осъзнаваме, че той е гръбнакът на стопанската система, той създава, основава работни места и заплаща налози. Като банка изградихме своя бизнес модел и инфраструктура по този начин, че да се фокусираме върху потребностите на дребните и междинните предприятия . Обучихме и подготвихме личния състав си да схваща освен от финансова тема, само че и всеки от нашите чиновници да е потънал в действителната стопанска система, в спецификите, в проблемите на бизнеса и да го познава. Служителите ни беседват с мениджърите и разпознават бизнес потребностите им още преди те да са зародили.
Как банка без огромна клонова мрежа може да подкрепи районния напредък и да работи с клиенти?
Физическото наличие и сама по себе си клоновата мрежа към този момент от дълго време не са фактор за положителното обслужване. Важното за клиента са професионалната експертиза и качеството на услугите, които можем да му предложим. Бизнесът се нуждае от нашия опит , нашите познания и подготовка, с цел да бъде чут и да приказваме на един език. За да можем непрестанно да поддържаме и подобряваме компетенциите си, това допуска централизация. Едновременно с това ние ценим времето на бизнесмените , които са ангажирани с развиването на концепциите си. Затова нашите специалисти са постоянно на място - там, където е клиентът - на полето, в индустриалния завод, в комерсиалния обект.
Каква смяна в икономическата среда е нужна, с цел да насърчи повече бизнесмените?
Какво му би трябвало да един бизнесмен , какво му би трябвало да едно дружество? Първо му би трябвало предвидимост . Предвидимост какво му следва от политическа, икономическа и законодателна позиция. И по-късно - страната да не му пречи с непотребни бюрократични лицензии, документи, условия и всичко останало, което първо обезверява реализирането на всички тези вложения, по-късно затруднява дотам, че прави процесът неосъществим.
Реклама В кои браншове съгласно вас е бъдещето на стопанската система в България?
Ние виждаме бъдещето във високотехнологичното произвеждане, новаторското земеделие и в така наречен кръгова стопанска система. Ще дам образец с планове, които към този момент сме финансирали. Един от тях е обвързван с мандра за произвеждане на млечни артикули. До нея се построява апаратура, която събира отпадните води и ги води в подобаваща среда за ферментация. По време на процеса на ферментация се отделя сила, която може да бъде употребена както като топлинна, по този начин и като електрическа и да зарежда още веднъж целия индустриален развой в мандрата. В допълнение - отпадният артикул от ферментацията е органически тор, който се връща още веднъж в земеделието и респективно в отглеждането на животни. Това затваря целия цикъл на произвеждане и по едно и също време опазва природата.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР