На 12 и 13 юни 2021 г. на картинг пистата

...
На 12 и 13 юни 2021 г. на картинг пистата
Коментари Харесай

250 пилоти от 16 страни във второто издание на ЕКО 24 часа на България

На 12 и 13 юни 2021 година на картинг пистата в град Хасково ще се организира второто издание на ЕКО 24 часа на България, част от европейския картинг шампионат за устойчивост.

След извънредно сполучливите два сезона, в които се организираха 8, 12 и 24 часови надпревари, тази година събитието още веднъж ще събере водачи от целия свят, които ще премерят сили в една в действителност оспорвана конкуренция. За почетното първо място ще се състезават общо 250 водачи от 16 народи, разпределени в 42 тима и в две категории – Gold до 84 кг и Pro до 94 кг.

По традиция и тази година против професионалните картинг състезатели ще се изправи и „ Отбор на звездите “, в който ще вземат присъединяване артистът Наум Шопов, артистът Рафи Бохосян, олимпиецът Йордан Йовчев, ултрамаратонецът Краси Георгиев, единственият българин пилотирал кола от Формула 1 – Владимир Арабаджиев, младият картинг водач Калоян Върбицалиев, който прави възторг в италианския картинг шампионат, инфлуенсърът Радо – прочут като Epic Bath Guy, както и Александър Данчев – Shondy.

За Рафи и Краси Георгиев това е следващо присъединяване в надпреварата, откакто предходната година техният тим сподели извънреден хъс и мотивация за победа и приключи на трета позиция в категория Gold.
В надпреварата ще вземе присъединяване и още един специфичен тим, а точно този на „ ЕКО и другари “, състоящ се от представители на медии, чиновници на ЕКО България и спечелилият от онлайн играта.
И в това издание, водачите ще бъдат изправени пред предизвикването да се състезават през нощта като посоката на придвижване по пистата ще бъде обърната навръх 12-ия час от старта на надпреварата, който ще бъде даден тъкмо в 12 часа на 12 юни.

Входът ще бъде свободен за всички искащи да следят онлайн зрелищното събитие. Те ще имат опция да вземат участие в игри за награди, предоставени от верига бензиностанции ЕКО, които са генералният спонсор на събитието. Любителите, които ще бъдат пред дребния екран, могат да проследят конкуренцията посредством директни включвания по Българска национална телевизия.

Организаторите се включват и в благотворителната акция за събиране на средства за дребния Гого от гр. Хасково и ще дават част от средствата събрани от таксите за присъединяване в надпреварата за незабавното му лекуване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР