На (08.09.22 г.) представители на Министерството на иновациите и растежа

...
На (08.09.22 г.) представители на Министерството на иновациите и растежа
Коментари Харесай

Изненадваща проверка в ББР

На (08.09.22 г.) представители на Министерството на нововъведенията и растежа са влезнали на изненадваща инспекция в Българската банка за развиване, заяви Дивидент, цитирайки свои източници близки до министерството.

От ведомството на Александър Пулев са изискали от чиновниците на банката цялостна информация за отпущането на заеми към избрани компании. Представителите на министерството са поискали и подробна информация за кредитните досиета на въпросните компании - финансови индикатори в бизнесплановете все още на тяхното утвърждение, както и тяхното настоящо финансово положение. Изискана е и информация за цената на предоставените обезпечения. Според източниците ни, след промяната на властта инспекциите отстрана принципала са зачестили. Интересен факт е, че фокуса на инспекцията са кредитни експозиции, които са отпуснати от банката след промяната на управлението ѝ през предходната година.

Припомняме, че през месец юни имаше рокади на върха на ББР. Тогава стана ясно, че тогавашните изпълнителни шефове Владимир Георгиев и Живко Тодоров напущат банката и за ръководител на Управителния съвет и изпълнителен шеф е назначена Марияна Петкова, която от 2006 до 2021 година е отпред на " Прокредит Банк ". Позициите си тогава си резервираха назначените от Кирил Петков (като длъжностен министър на икономиката) Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.

Това е следващ стадий от войната сред предходните ръководещи и президента Румен Радев. Припомняме, че през вчерашния ден (08.09.22 г.) ДАНС влезе на инспекция в " Булгаргаз ". По непотвърдена информация Агенцията е поискала документи, свързани с работата на предходното управление на държавното сдружение. Освен това стана ясно, че Държавната организация " Национална сигурност " ревизира контракт за прекачване на вземания на Държавната консолидационна компания поради опасения за ощетяване на Министерство на стопанската система по дело за 75 млн. лв..

След като от пресцентъра на Министеството на нововъведенията и растежа отказали коментар по телефона, от " Дивидент " изпратиха документално питане до ведомството, само че до публикуването на този материал отговор не е получен.  

От пресцентъра на ББР обявиха пред " Дивидент ", че изтъквам " няма нищо смущаващо в тези инспекции ", тъй като това било " рутинна процедура ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР