Мюрат Юлкер, най-богатият човек в Турция и собственик на шоколадите

...
Мюрат Юлкер, най-богатият човек в Турция и собственик на шоколадите
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Турция иска заем от $7 милиарда

Мюрат Юлкер, най-богатият човек в Турция и притежател на шоколадите Godiva и бисквитите McVitie`s, търси по какъв начин да рефинансира 7 милиарда $ дълг, написа Bloomberg. Кредитите са поети от компанията му Yildiz Holding AS.

Той се е срещнал с петима шефове на банки във вторник в централата на Yapi Kredi Bankasi AS, която има най-голяма експозиция към заемите му и води договаряния от името на огромните заемодатели.

Базираната в Истанбул Yildiz предишния месец изиска най-големият заем в историята на турските банки, защото изпитва компликации със сегашната финансова конструкция, която изисква Юлкер да прави месечни заплащания по заеми, които от време на време надминават 1 милиард $

В писмо до 10 банки в края на януари Yildiz изиска от тях да сформират консорциум или обща финансова група, като консолидират заемите на компанията.

Искането за рефинансиране демонстрира непознати до момента провокации пред един от най-големите турски конгломерати. Компанията има доходи от към 12 милиарда $ годишно и дава работа на към 60 000 души по света.

Yildiz споделя, че дава по сред 10 и 30 милиона $ на ден, с цел да изплати множеството си краткосрочни заеми. През февруари сумата за целия месец е надминала 1 милиард $.

Затова компанията желае банките да консолидират заемите в един заем с матуритет девет години и да му дадат тригодишен гратисен интервал, като изплащането на лихвите да стартира през четвъртата година, а заплащанията по главницата - през петата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР