Мястото му заема Грант ШапсБританският министър на отбраната Бен Уолъс,

...
Мястото му заема Грант ШапсБританският министър на отбраната Бен Уолъс,
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната Бен Уолъс подаде оставка

Мястото му заема Грант Шапс

Британският министър на защитата Бен Уолъс, изиграл основна роля в поддръжката за Украйна след съветската инвазия, публично подаде оставка, оповестиха през днешния ден от " Даунинг стрийт ", съобщи Франс прес.

 " Бях определен за член на Народното събрание през 2005 година и след толкоз доста години е време да влагам в аспектите на живота, които съм пренебрегвал, и да проуча нови благоприятни условия ", написа Уолъс в писмото си за оставка, оповестено от канцеларията на министър-председателят Риши Сунак, който би трябвало бързо да разгласи името на неговия правоприемник.

През февруари " Политико " писа, че английският министър на защитата може да се интересува от най-високия пост в НАТО - този на генералния секретар.

Мандатът на сегашния общоприет секретар на Алианса Йенс Столтенберг изтича през септември. Говорител на Столтенберг сподели, че той не търси неговото удължение, макар че не са взети дефинитивни решения.

53-годишният Бен Уолъс наподобява се нарежда като претендент, откакто сподели пред Times Radio, че това би било " страхотна работа ". Той, обаче, ще би трябвало да преодолее съпротивата на членовете на НАТО, настояващи за жена общоприет секретар или някой от Източна Европа. Франция също избира претендент от Европейски Съюз да ръководи организацията.

Мястото на Уолъс ще заеме Грант Шапс, написа Би Би Си. Преди няколко дни Шапс посети Украйна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР