Място 167. Така се казва най-новото арт пространство в София,

...
Място 167. Така се казва най-новото арт пространство в София,
Коментари Харесай

Място 167 вдъхва нов живот на къщата на Христо Попов

" Място 167 ". Така се споделя най-новото арт пространство в София, което се намира в къщата на Христо Попов - кмет на София сред 1899 - 1901 година, и министър в третото държавно управление на Васил Радославов. Тази вечер къщата - монумент на културата ще заживее своя нов живот, с помощта на наследниците на Христо Попов - Стефан Огнянов и Марин Маринов.

На втория етаж на красивата къща ще се обитава новото арт пространство на София, в което ще има освен изложения, само че и креативен работилници, както и срещи на хора, които обичат изкуството.

На Йохана Траянова или както приятелите й я назовават Хана, се пада достойнството да открие това ново място със своята фотоизложба, озаглавена " Сънувам ". Кураторът Стела Каменова дефинира като предизвикателство работата си по изложбата, а
Йохана Траянова, за която изложбата е дебютна, споделя, че избира тематиката за сънищата, тъй като самите фотографии като чувство носят този детайл на съня, когато събуждайки се, се опитваме да си спомним какво сме сънували, само че то последователно избледнява.

Желанието на Йохана е в плана й да има повече естествени детайли. Експозицията има и собствен музикален декор, атмосфера, особено основана от Деян Цвятков, като концепцията му е била тя да не изпъква, а да подкрепя пространството.

Изложбата може да бъде прегледана до 31 май, като работното време на " Място 167 " е от сряда до събота, от 18:00 до 22:00 часа.

Още - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР