Мярката 60/40, макар и в модифициран вариант, ще продължи. Това

...
Мярката 60/40, макар и в модифициран вариант, ще продължи. Това
Коментари Харесай

Мярката 60/40 ще остане в този вид за тежко пострадалите сектори

Мярката 60/40, въпреки и в модифициран вид, ще продължи. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.  " Ще остане в този тип със повишен предел за туризма, ресторантьорите, пътнически и градски превоз ", изясни Димитров, като посочи, че става въпрос за най-засегнатите браншове от пандемията. 

Той осведоми, че прагът вместо 20% понижение на продажбите по отношение на съответния интервал на 2019г., ще бъде 40%, само че това няма да попречи поддръжката за бизнеса да бъде в цялостен размер.  За всички останали мярката ще бъде 50/50, а прагът ще стане от 20% на 30% спад на приходите. 

" Това лимитира мярката по някакъв метод, само че дава изясненост, кои компании ще могат да се възползват и заетостта, и приходите най-малко в тези два месеца до края на служебния кабинет да продължи ", уточни още Димитров в ефира на бТВ. 

Междувременно в промишлеността се следи възобновяване на промишленото произвеждане, само че в това време продължава рецесията в туризма и обвързваните в него действия, разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.  Той бе безапелационен, че поддръжката за секторите би трябвало да продължи. 

Велев съобщи, че не бизнесът не желае нищо друго с изключение на помощта, която се предлага в Европа. Според него има задоволително фискално пространство.

" През идващите 4 години България би трябвало да продължи да прави това, което е правила досега. Имаме растеж над 11% на междинната работна заплата. Трябва да имаме растеж от 23-13%. Минималната заплата би трябвало да пораства изпреварващо, с цел да няма работещи небогати ", изясни Пламен Димитров.

" За да има растеж на приходите, би трябвало да има растеж на вложенията. Затова е нужна добра бизнес среда, само че и директна поддръжка за предприятията. Ние робуваме на финансовите принадлежности като заемите. Българската стопанска система не е в такова положение, с цел да се разчита единствено на заемите ", отговори Велев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР