МВР променя цяла наредба, за да си разреши използването и

...
МВР променя цяла наредба, за да си разреши използването и
Коментари Харесай

Скандално! МВР променя цяла наредба, за да бие и с телескопични палки

МВР трансформира цяла разпоредба, с цел да си позволи потреблението и на телескопични палки. Това излиза наяве от съобщение на вътрешното министерство в държавния портал за публични съвещания, предава Сега.
С него се пуска за 30-дневно публично разискване смяната в Наредбата от 2017 година за реда за приложимост на физическа мощ и помощни средства от чиновниците на Министерството на вътрешните работи. Причината е, „ че към сегашния миг не съществува правна наредба по отношение на потреблението на телескопична палка от чиновниците на Министерство на вътрешните работи като помощно средство при осъществяване на служебните им отговорности “.
Изрично се акцентира, че палката към този момент е призната „ на въоръжение и се употребява като помощно средство в правоохранителните органи на редица страни от Европейския съюз, а в рамките на Република България – в Национална работа за защита и в работа „ Военна полиция “ към Министерство на защитата “.
Като цел на промените пък се показва, че по този начин подзаконово ще се регламентира носенето и използването на телескопична палка от чиновниците на Министерство на вътрешните работи при осъществяване на служебните им отговорности. „ Цели се допълнение на разновидностите за използване на физическа мощ и помощни средства чрез комплексните благоприятни условия и тактически прерогативи на телескопичната палка “, пишат още създателите на смяната. Те обаче не показват какви са въпросните прерогативи.
Палките се оферират от дълго време от онлайн и оръжейните магазини. Те са оповестени като палки за самоотбрана, а цената им варира от 20 до 150 лева според от материал, производител, въожности.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР