МВР обяви засилени полицейски мерки по време на Великденските празници.

...
МВР обяви засилени полицейски мерки по време на Великденските празници.
Коментари Харесай

МВР обяви засилени полицейски мерки по Великден

МВР разгласи засилени полицейски ограничения по време на Великденските празници. Екипи ще наблюдават за скоростта по пътищата, както и за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в и към храмове.

На идните празници чиновници на Охранителната полиция ще наблюдават за носене на маски в храмове, църкви, манастири и съблюдаване на отдалеченост вътре и отвън тях. Районът към храм-паметника " Св. Александър Невски " ще бъде отцепен за коли. Екипи ще се грижат за реда и на местата, където има повече хора.

" Ще бъде засилено полицейското наличие към автогари, жп гари, по влаковите сформира и другите публични места, на които се чака висока посещаемост ", заяви контрольор Георги Кандев от " Охранителна полиция " при ГДНП.

Ще бъдат положени старания да не се позволяват закононарушения и и да бъде опазен публичния ред, а нараснало внимание ще бъде обърнато на джебчийски обири.

Заради упования натоварен трафик служителите на реда са в подготвеност да контролират и подкрепят придвижването. Ще има екипи в пътните секторите, където има стеснения и поправки. По автомагистралите " Тракия " и " Хемус " не се чакат съществени усложнения.

‘ " На 29, на 30, на 4 и 9 май всички налични механически средства за надзор на скоростните режими ще бъдат на пътя ", съобщи гл. контрольор Лъчезар Близнаков, " Пътна полиция " при ГДНП.

Той прикани всички водачи да се преценяват с въведените ограничавания на скоростта.

Освен към съблюдаване на допустимата скорост, контролът ще бъде ориентиран и към нападателните водачи. През другите почивни дни КАТ възнамерява и засилени полицейски инспекции за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и за неправоспособни водачи в дребните обитаеми места.

" Целта на засиления надзор е да бъде оказан предпазен резултат върху държанието на водачите за понижаване възникването на тежки пътнотранспортни произшествия ", разяснява ст. контрольор Тихомир Неделчев, " Пътна Полиция ".

На Великден в най-големите православни храмове в страната ще дежурят екипи на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" Осигурени са 30 броя противопожарни екипи с противопожарни коли. Обърнато е най-много внимание за съблюдаване изискванията за сполучлива евакуация и сполучливо пожарогасене по време на църковните служби в православните храмове ", заяви комисар Георги Толин.

По време на празниците Криминалната полиция ще следи с нараснало внимание за домови обири.

" Имаме твърдата увереност да действаме съществено по време на празниците и да не допуснем осъществяване на незаконни действия ", сподели контрольор Росен Белишки от отдел " Криминална полиция ".

Той насочи апел към хората да обезопасят входните, балконските порти и прозорците на домовете си.

Текст: Златина Иванова, стажант-репортер
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР