Музикалният директор на "Болшой театър" в Москва и на Националния

...
Музикалният директор на "Болшой театър" в Москва и на Националния
Коментари Харесай

Директорът на Балшой театър хвърли оставка, какво каза за войната

Музикалният шеф на "Болшой спектакъл " в Москва и на Националния оркестър на Капитолия в Тулуза Туган Сохиев подаде оставка, предае Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че се усеща под напън да заема позиции във връзка с събитията в Украйна.

"Знам, че доста хора чакат аз да кажа нещо и да разглася каква е позицията ми за това, което става в този миг в Украйна ", се споделя в изказване на Сохиев. "Първо, аз би трябвало да кажа най-важното нещо - в никакъв случай не съм подкрепял и постоянно ще бъда против всеки спор под каквато и да негова форма ", акцентира той.

"Това че някои хора слагат под въпрос моето предпочитание за мир и мислят, че аз, в качеството ми на музикант, мога да приказвам друго нещо с изключение на за мира на планетата, това за мен е шокиращо и обидно ", добавя той.

Смятан за един от най-великите създатели на своето потомство, този диригент от етнически съветски кавказки генезис споделя още, че не може да бъде очевидец на метода, по който неговите сътрудници, създатели, артисти, танцьори, балетисти, режисьори са заплашвани, третирани по непочтителен способи и са жертви на една просвета на заличаването.

"Искат от мен да избера една културна традиция пред друга. Скоро от мен ще изискат и да избера сред Чайковски, Стравински, Шостакович и Бетовен, Брамс и Дебюси. Така се случват нещата към този момент в Полша, една европейска страна, където съветската музика е неразрешена ", добавя той.

"Пред една невъзможна алтернатива да предпочитам сред моите съветски музиканти и обичаните от мен френски музиканти, аз взех решение да подам оставка от функционалностите ми на музикален шеф на "Болшой спектакъл " в Москва и от Националния оркестър на Капитолията в Тулуза, като оставката ми влиза неотложно в действие ", разяснява създателят.

"Ние, музикантите, сме тук, с цел да напомним посредством музиката на Шостакович ужасите на войната. Ние, музикантите, сме посланици на мира. Вместо да ни употребяват, ние и нашата музика, с цел да сплотяваме народите и нациите, ние сме разграничени и низвергнати ", добавя той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР