Музикалната звезда Тейлър Суифт е сред най-високоплатените знаменитости в света

...
Музикалната звезда Тейлър Суифт е сред най-високоплатените знаменитости в света
Коментари Харесай

Тейлър Суифт е на крачка от първия си милиард

Музикалната звезда Тейлър Суифт е измежду най-високоплатените звезди в света и една от най-богатите певици, оповестява Insider.

Според Forbes чистото ѝ положение се прави оценка на 740 млн. $ и се чака то да нарасне, откакто завърши американската и южноамериканската част от международното й турне The Eras Tour (международните дати, които могат да донесат още повече доходи, не са обявени).

Пътят към първия милиард на певицата не стартира от през вчерашния ден. Още на 15-годишна възраст тя става най-младият създател на песни, подписал контракт със Sony.

Сега е притежател на 12 награди " Грами ", осъществила е няколко турнета, безконечен лист с песни и албуми, оглавяващи класациите и се радва на любовта на милиони почитатели.

Младата певица подхожда стратегически към облагите си, като влага в обстойно портфолио от недвижими парцели на стойност 84 млн. $. Не пропуща обаче и да подарява за благотворителни дела част от хонорарите си.

Основните ѝ източници на приходи са продажбите на записи, концертни турнета, реклами и продажба на марки.

Суифт има контракти за поддръжка и партньорства с едни от най-големите международни марки, измежду които Capital One, AT&T, Stella McCartney, парфюмите Elizabeth Arden, American Express, Keds, Diet Coke, Walmart и Apple.

Турнетата обаче са най-големият източник на облага за Суифт, по тази причина е изцяло допустимо The Eras Tour, което тя сега извършва в Съединени американски щати, да я направи милиардер.

Forbes пресмята, че то евентуално ще донесе 620 млн. $ - от които тя ще може да задържи като чиста облага към 500 млн. Ако се вземат поради интернационалните дати, които тя в този момент провежда, общата сума на приходите ѝ може да бъде още по-голяма.

Суифт печели луди пари и от мърчандайз.

Forbes пресмята, че мечтаните от нея артикули на място, които продава на междинна цена от 80 $, могат да прибавят към 87 милиона $ към положението ѝ. Изданието добавя, че част от приходите ѝ тази година са пристигнали от преференциални контракти с Peloton и Starbucks.

Тейлър Суифт обаче знае по какъв начин да хари впечатляващото си положение. Портфолиото ѝ от недвижими парцели включва осем парцела в четири разнообразни щата.

В Нешвил тя има апартамент с повърхност 3240 кв. м, чиято стойност се прави оценка на 3 млн. $, и имение с повърхност 5600 кв. м, издигнато в жанр гръцко възобновление, чиято стойност се прави оценка на 2,5 млн. $.

В Лос Анджелис има имение в Бевърли Хилс с повърхност 10 982 кв. м на стойност близо 30 млн. $. На крайбрежието Суифт има имение с аспект към морето в Уоч Хил, Роуд Айлънд, за което е платила 17,75 млн. $, съгласно New York Post.

Но това е нищо спрямо парцела, който Суифт има в Ню Йорк в квартал Трайбека на стойност към 40 млн. $, закупен предходната година. Той е двуетажен пентхаус с повърхност 8 309 кв. м в съседство с четириетажна градска къща, която също е нейна.

За да пътува сред всички тези домове, певицата има два частни самолета Dassault. Не се знае какъв брой е платила за тях, само че Илон Мъск да вземем за пример, има сходен модел, който коства почти 26 млн. $.

Суифт обаче е известна и с щедростта си, подкрепяйки дела и помагайки на нуждаещите се. На 24-ия си рожден ден тя подари 100 000 $ на симфоничния оркестър в Нашвил, показва People.

Оказвала е поддръжка по време на естествени бедствия, като е дарила 1 млн. $ на потърпевшите от наводненията в Луизиана и 500 000 $ за подкрепяне на наводненията в Нешвил. Според People тя е събрала 750 000 $ посредством благотворителния концерт Speak Now Help Now за жертвите на торнадо в южните елементи на Съединени американски щати през 2011 година

През 2020 година Суифт подарява 50 000 $ на майка на пет деца, която е изгубила брачна половинка си от COVID-19 дни преди Коледа. Според USA Today тя и майка ѝ Андреа Суифт са създали дарението анонимно. Още по 13 000 $ тя подарява на две майки с финансови усложнения поради пандемията.

В последно време звездата прави дарения на хранителни банки в Америка, които съответстват с маршрута на турнето ѝ The Eras Tour.

Суифт подхожда доста деликатно в вложенията си.

През 2022 година тя се отдръпва от спонсорския контракт за 100 млн. $ с FTX на Сам Банкман-Фрийд, след въпрос към компанията дали не продава " нерегистрирани скъпи бумаги ".

Много други звезди не го вършат и в този момент са подсъдими за това, че са подкрепяли към този момент банкрутиралата криптоборса, добавя Insider.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР