Музикалната школа към Ловчанското читалище Наука-1870 г. става на 70

...
Музикалната школа към Ловчанското читалище Наука-1870 г. става на 70
Коментари Харесай

Музикалната школа към Ловчанското читалище навършва 70 години

Музикалната школа към Ловчанското читалище " Наука-1870 година " става на 70 години, заяви на конференция в община Ловечсекретарят Пенка Стаменова. Началото е сложено през есента на далечната 1953 година През годините ползите са се сменяли - първоначално е имало 100 деца, които са свирили на цигулка, след това 70 са придобивали умения с акордеон. Най-голям интерес е имало към образованието по пиано, по този начин е и до през днешния ден.

В момента в класовете на музикалната школа се образоват 112 деца, като по-голямата част свирят на пиано. Има също класове по акордеон, национално пеене, китара, флейта. „ Това са инструментите, към които има интерес и сме основали такива класове. Ако има деца, които желаят да свирят на различен инструмент, ще им осигурим учител “, уточни още Стаменова.

Предстоят изяви на сцената на децата от всички музикални класове. Това ще стане от 10 до 25 януари всеки работен ден от 17:30 часа. Така дребните музиканти ще показват уменията си пред родители и по-широка аудитория.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР