Музеят на астрономията в Шанхай, който е най-големия планетариум в

...
Музеят на астрономията в Шанхай, който е най-големия планетариум в
Коментари Харесай

В Шанхай бе открит най-големият планетариум в света

Музеят на астрономията в Шанхай, който е най-големия планетариум в света, бе открит в събота и посрещна първите гости в неделя. Той е с повърхност от към 58 600 кв.м и се намира в пилотната зона за свободна търговия Линган.

Сградата на музея е в съвременен архитектурен жанр и погледната от горната страна наподобява на постройка от научно-фантастичен филм. Също като слънчевите часовници, количеството светлина, което прониква през стъкления покрив, се трансформира и кръгът, който се образува на пода по обяд е съвършен, също като по време на лятното слънцестоене. С помощта на двата просветителни телескопа с висока разграничителна дарба денем посетителите могат да следят Слънцето, слънчевите петна и изригвания, а през нощта Луната, планетите и други небесни тела в галактическото пространство, оповестява Радио Китай. 

Изложбената повърхност на музея е разграничена на разнообразни тематики. В главната постройка посетителите могат да научат повече за Вселената, историята на астрономическите проучвания в Китай, изследването на Марс и други. Изложени са и проби от Луната, Марс и Веста, както и разнообразни артефакти, като писания на Исак Нютон, Галилео Галилей и Йоханес Кеплер.

Технологии като визуализация на данни, добавена и виртуална действителности и биометрия оферират незабравими прекарвания за посетителите, настояват домакините.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР