Музей, изцяло посветен на незаменимите токени (NFT) - сертифицирани цифрови

...
Музей, изцяло посветен на незаменимите токени (NFT) - сертифицирани цифрови
Коментари Харесай

Музей, посветен на незаменимите токени, отвори врати в Сиатъл

Музей , напълно отдаден на незаменимите токени (NFT) - сертифицирани цифрови творби, които напоследък превзеха пазара на изкуството, отвори порти в Сиатъл, град в северозападната част на Съединени американски щати, прочут със своя артистичен динамизъм, съобщи Франс прес.

Музеят NFT в Сиатъл показва истински творби , съпроводени от пояснения на технологиите, които ги вършат вероятни. Целта му е да помогне на посетителите да се ориентират в новия свят на незаменимите токени - цифрови обекти, чиято благосъстоятелност може да бъде проследена.

" Смисълът на това да има физическо място, е всички да имат елементарен достъп до него ", споделя съоснователят на музея Питър Хамилтън. " Тук хората могат да дойдат и без значение какво знаят или не за цифровото изкуство, да видят творбите, показани по метод, който припомня за галерия в музей ", добавя той.
Незаменимите токени съставляват документи за достоверност, свързани с виртуален обект, които го вършат неповторим.

Въпреки че наличието им може да бъде копирано, самият незаместим токен си остава " оригиналът ", съвсем по същия метод, по който има безчет репродукции на Мона Лиза на Леонардо да Винчи, само че истинската картина към момента заема мястото си в Лувъра.

Почти непознати допреди една година, незаменимите токени съставляват за някои новата " златна кокошка " на пазара на модерно изкуство.
Инвеститори и богати колекционери се втурнаха да получават тези виртуални обекти , чиято благосъстоятелност може да се наблюдава с помощта на същата блокчейн технология, употребена за биткойн и други криптовалути.

Незаменимите токени се трансфораха в съществени лотове на огромни аукционни къщи като " Кристис ", която през март предходната година продаде в Ню Йорк цифрова творба на художника Бийпъл за рекордните 69,3 милиона $.

Тази нова наклонност провокира опасения и песимизъм у някои по отношение на нейната резистентност, само че посетителите на музея в Сиатъл не считат, че са станали жертви на мираж.

" Това е нещо като световен феномен и ние сме очевидци на появяването му ", споделя посетителка.

Питър Хамилтън не крие, че е разчувствуван от концепцията да стане очевидец онлайн на еволюцията на незаменимите токени на сцената на изкуството.

" Трудно е да се каже до каква степен ще стигне тази технология, защото тя в действителност е в начален етап. Ако някой ви каже, че е специалист в региона на незаменимите токени, значи ви лъже, тъй като всички ние към момента се учим и сме в самото начало на прекарването, което едвам в този момент стартира ", споделя съоснователят на музея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР