Мушкатото не е претенциозно растение, но благодарение на тези трикове

...
Мушкатото не е претенциозно растение, но благодарение на тези трикове
Коментари Харесай

Пресаждане, поливане и подхранване на мушкатото

Мушкатото не е претенциозно растение, само че с помощта на тези трикове ще цъфти буйно до първите студове.

Саксиите с мушкато са най-красивата декорация за всяка градина или балкон през лятото и знаете ли, че те могат да цъфтят до късна есен?

Ето по какъв начин да го постигнете!

Ако растението няма задоволително йод, то ще се развива постепенно и ще бъде по-податливо на заболявания. Също по този начин, йодът в растенията контролира водния поток и кислородния продан и ги прави по-устойчиви. При цъфтящите растения удължава времето за разцвет, само че можете да го употребявате и за други растения, както и за зеленчуците в градината.

От пролетта до есента е добре да поливате мушкатото два пъти месечно с вода, която съдържа тор за растения на фосфорна основа и това е добре за поощряване на цъфтежа.

 Капнете капка йод в литър вода и по-късно използвайте 50 мл от тази вода с йод за всяка саксия. Внимавайте да не прекалите, тъй като можете да повредите корените. 

Още потребни трикове:

От време на време можете да поливате мушкатото с мляко, тъй като това също въздейства на положителния разцвет и им оказва помощ за по-доброто асимилиране на питателните субстанции от почвата.

Това красиво цвете обича слънцето, по тази причина го дръжте от южната страна на балкона или двора.

Корените им не понасят прекалено много влага, по тази причина е значимо дренажът в почвата да е добър и ще постигнете това, да вземем за пример, като смесите почвата с камъчета и поставите пласт дренажни гранули на дъното на саксията.

Когато по листата се появят червеникави ръбове, това е знак, че на мушкатото му е студено. Това най-често се случва, когато денят е доста топъл, само че нощите са студени. В подобен случай не е неприятно да поставите растението през нощта на по-топло място и да го изнесете още веднъж на сутринта и по този начин, до момента в който нощите станат по-топли.

Според някои проучвания ароматът на мушкатото облекчава главоболието и оказва помощ при бодърствуване.

 Най-подходяща е температурата от 10 до 27 градуса. Не ги изнасяйте на открито, до момента в който температурата на открито не се увеличи, а нощните и утринните температури надвишат 10 градуса 

Поливането би трябвало да бъде постоянно, само че умерено. Необходимо е растенията да имат задоволително влага, с цел да не изсъхнат листата. Прекомерното поливане предизвиква изгниване на корените. В късния следобяд, в случай че нощите не са студени, можете да ги напръскате с престояла вода.

В началото на пролетта е желателно да пресадите мушкатото. По време на вегетационния интервал подхранването се прави 1-2 пъти седмично. 

Размножаване и пресаждане на мушкатото
 Направете това, с цел да спрете, листата на доматите се усукват Направете това, с цел да спрете, листата на доматите се усукват
В днешната публикация ще разберете повече за аргументите за това събитие и методите, по които казусът може да бъде решен. Микотични или ви...

Размножава се посредством семена или резници от здрави, сочни растения, а оптималното време за това е лятото. Резниците би трябвало да се слагат в топъл, песъчлив, умерено мокър субстрат. Размножаването със семена изисква семената да са пресни, тъй като бързо губят способността си да покълват.

Ето по какъв начин да разпознаете болното растение и по какъв начин да го излекувате:

На противоположната страна на по-старите листа се появяват маслени транспарантни петна, които по-късно прерастват в кръгли петна с червеникава или сива централна част и жълто-зелена периферна зона. След това петната стават забележими от лицевата страна на листата.

Болните листа би трябвало да бъдат отстранени и изгорени. Изскубете и унищожете мощно инфектираните растения. При поливане не мокрете листата. Намалете температурата и относителната мокрота, като проветрявате по-често. 

Това са главните правила при пресаждане на мушкатото и последващите грижи за него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР