Мултинационалната верига за бързо хранене McDonald`s започна да приема биткойни

...
Мултинационалната верига за бързо хранене McDonald`s започна да приема биткойни
Коментари Харесай

McDonald's започна да приема биткойни като метод на плащане

Мултинационалната верига за бързо хранене McDonald`s стартира да приема биткойни ( BTC ) като способ на заплащане в град Лугано с население от 63 000 души в италианоговорящия район на Швейцария, който се трансформира в гореща точка за приемане на крипто валута в Западна Европа.

В клип, оповестен от Bitcoin Magazine се демонстрира процесът на поръчка на храна и заплащане посредством мобилно приложение с криптовалута. Във видеото се вижда логото на Tether - различен дигитален актив. Това не е изненадващо, защото по-рано тази година локалните управляващи в Лугано оповестиха желанието си да създадат биткойн, Tether и LVGA законно платежно средство.
-->
На 3 март 2022 година градът подписа меморандум за разбирателство  с Tether Operations Limited, стартирайки по този начин наречения „ План Б “. Съгласно този проект Tether е основал два фонда – първият е капиталов фонд от 106 милиона $, или 100 милиона швейцарски франка, за крипто започващи компании, а вторият е към 3 милиона $, или 3 милиона швейцарски франка, опит за поощряване на приемането на крипто за магазини и компании в целия град.

Освен че разрешава на жителите на Лугано да заплащат налозите си благодарение на крипто, планът ще разшири заплащанията до билети за паркиране, публични услуги и такси за образование на студенти. Повече от 200 магазина и предприятия в региона също се чака да одобряват крипто заплащания за артикули и услуги.

През септември 2021 година Ел Салвадор стана първата страна в света, която позволи потреблението на биткойн като законно платежно средство. Оттогава Макдоналдс приема Биткойн във всичките си 19 обекта в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР