Мрежата от неправителствени организации Форум Гражданско Участие ще оповести резултатите

...
Мрежата от неправителствени организации Форум Гражданско Участие ще оповести резултатите
Коментари Харесай

Хасан Азис: Кризата галопира във всички области, задават се избори

Мрежата от неправителствени организации " Форум Гражданско Участие " ще оповести резултатите от плана " Вход за жители ".

Един от инструментите за повишение на гражданското присъединяване е създаването и приемането на наредби за цивилен съвещания в общините. Тези отговорности на общините да организират публични разисквания и публични съвещания са регламентирани в няколко закона.

По плана искащите да се включат общини са били подкрепени да разработят наредби за задачата, разясни в изявление за БНР Ива Таралежкова от " Форум Гражданско Участие ".

Вече 4 общини имат такива наредби вследствие на плана – Карлово, Ловеч, Търговище и Кърджали, с изключение на Столичната община, която от дълго време създаде такива наредби.

Друг инструмент за гражданско присъединяване е съвременна цифрова платформа за публични съвещания, която се ползва в доста общини по света, посочи Таралежкова. Община Кърджали вкарва платформата.

В предаването " Преди всички " кметът на Кърджали Хасан Азис уточни, че това е метод да се разширят опциите за връзка с жителите.

" Когато приказваме за електронен разговор с жителите, ние се насочваме към по-младата част от обществото, които са по-активни в интернет пространството, а не се включват в обичайните форми на разговор. "

" Гражданите са дейни, когато можем да дефинираме проблеми, които се отнасят до метода им на живот и инфраструктурата ", сподели кметът на Кърджали.

През целия преход общините остават подвластни от централната изпълнителна власт. Децентрализацията е повече благопожелание, в сравнение с действителност, акцентира Хасан Азис.

Той открои " галопиращата рецесия във всички области и въпроси, които не се вземат решение по никакъв метод " и предвижда, че идват избори.

Обявените от ръководещите ограничения не дават отговор на действителния живот и са прокризисни, ще провокират повече рецесии, в сравнение с тяхното решение, предизвести Хасан Азис, като добави, че хората по селата " си броят стотинките ".

Кметът на Кърджали посочи, че общините незабавно се нуждаят от актуализация на бюджета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР