Мравките са изключително интересни за наблюдение твари – те живеят

...
Мравките са изключително интересни за наблюдение твари – те живеят
Коментари Харесай

Мравките откриват залежи от злато

Мравките са извънредно забавни за наблюдаване твари – те живеят дружно в мравуняци, в дребни общества, оказват помощ си, работят. И в действителност с всички тези свои качества провокират огромен интерес. Всяка обособена мравка знае тъкмо своите отговорности и ги прави. Умеят да се приспособяват елементарно. Имат извънредно подредени общества.

Според проучване на австралийски учени излиза наяве, че в мравуняците им биха могли да се съберат и натрупат частици злато. За човек това количество, несъмнено, е напълно нищожно, само че това ще бъде единствено знак, че под този мравуняк има находища от злато.

Това било открито след изследване на от дълго време открити находища от злато в западната част на Австралия и по-конкретно след изследване на колонии от термити. В международен мащаб т.нар мравки-златотърсачи може да бъдат съпоставени с кучетата и прасетата, чиито избрани породи могат да бъдат научени да намират трюфели и да ги изравят.

 Мравките откриват находища от злато

Освен това проучването е направило и друго изобретение, което ще разреши да се вършат по-евтини и по-лесни изследвания, без да е належащо да се употребяват сондажи, които в последна сметка надупчват земята. Изследователите от Австралия са подготвени да стартират с проучвания, наподобяващи методите на термитите, с цел да схванат прави ли са в действителност.

Учените молят и поучават всички, които в този момент ще изискат да отидат и да разровят куп мравуняци, с цел да намерят злато, да не го вършат. Защото тези проучвания, които би трябвало да се създадат са подробни и прецизни изследвания, а не просто разравяне на повърхността.

Малките мравки не могат да понасят метала върху себе си и това е повода да го освобождават. Говорим за напълно дребни камъчета, които обаче са доста значим фактор. Отделянето на тези частици е извънредно значимо при разпределянето на металите до земната повърхнина.

Това в действителност е доста скъпа руда, която се открива все по-трудно. Причината се крие най-много в това, че огромна част от земята в Австралия е набраздена. Това значи, че всичко под повърхността е скрито.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР