Мръсният въздух, пълен с тежки метали, оказва изключително вредно влияние

...
Мръсният въздух, пълен с тежки метали, оказва изключително вредно влияние
Коментари Харесай

Картофите ловят токсини

Мръсният въздух, цялостен с тежки метали, оказва извънредно нездравословно въздействие върху здравето на представители на някои рискови специалности.

Това са химиците, леярите, а с изключение на тях бояджиите, които гълтат отрови, до момента в който работят, както и анестезиолозите, фармацевтите. И даже водачите на коли.

За неутрализация на нездравословните субстанции може да оказват помощ фибрите, които се съдържат в доста зеленчуци и плодове. В това отношение аленото цвекло има в действителност неповторими свойства – то съдържа няколко типа флавоноиди.

Тежките метали се свързват с тях. Инертните съединения, които се образуват вследствие на тази реакция, бързо излизат от организма.

Освен това цвеклото има антибактериални свойства. Тя работи обеззаразяващо на някои отрови, които се създават от рискови микроби и са доста нездравословни за здравето.

Не на последно място по мощ в борбата против токсините е картофът, сварен, без да е обелен. Нишестето, което съдържа в обилие, не се смила в стомаха.

То наподобява на мрежа. В тази мрежа попадат молекулите на най-различни нездравословни съединения – като стартираме от нитратите и приключим с канцерогените, които имат за основа циклична въглеродна конструкция.

Така че вареният необелен картоф е скъп артикул, който постоянно се подценява. Разбира се, яде се, откакто се обели.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР