Община Пазарджик започна акция за улавяне на бездомните кучета. В

...
Община Пазарджик започна акция за улавяне на бездомните кучета. В
Коментари Харесай

Ветеринари със специализиран автомобил ще ловят бездомни кучета в Пазарджик

Община Пазарджик стартира акция за хващане на бездомните кучета. В града и селата към този момент работи екип за хуманно отнасяне на безстопанствените животни.

„ Община Пазарджик към този момент разполага със профилиран автомобил, оборудван според условията на закона. Междувременно чиновници на Общината минаха образование в Тракийския университет по хуманно отношение и хуманно превозване на четириногите “, заяви кметът Петър Куленски.

Той разясни още, че екип от професионални ветеринари ще се грижи всекидневно за вярното обезпаразитяване - външно и вътрешно, имунизиране против бяс, кастриране на мъжки и женски кучета и маркиране с чип и ушна марка. Мерките ще се организират в профилирани ветеринарни центрове в границите на града.

Ще се наблюдава прецизно за вярното осъществяване на мярката, с цел да се реализира дейно ограничение на популацията на безстопанствени кучета, и минимизирането на рискови обстановки в резултат на нападателни животни.

„ Хуманното отношение към животните и отстраняването на риска от произшествия са на фокус и ще се погрижим да имаме действителна и работеща организация “ - разяснява още Петър Куленски.

Сигнали могат да бъдат подавани на телефоните 034 402 359 или 0889 700 987, както и по електронната поща на [email protected]. Такаслужителите ще бъдат осведомени в действително време и ще могат да реагират навреме.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР