Моята позиция е ясна отдавна, от самото начало на този

...
Моята позиция е ясна отдавна, от самото начало на този
Коментари Харесай

Президентът: Придобиването на F-16 губи смисъл, ако самолетът е лишен от способности

„ Моята позиция е ясна от дълго време, през цялото време на този развой - държавното управление е длъжно да обезпечи оперативните качества и техническата поддръжка на този аероплан по този начин, както те бяха създадени от Министерството на защитата, признати от Министерски съвет и одобрени от Народното събрание “.
Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден пред публицисти за утвърждения от държавното управление отчет за покупка на изтребители F-16 за българските Военновъздушни сили.

Държавният глава уточни, че все още има сензитивно разминаване с в началото заложените от страната ни параметри и качества.

Налице е тотална доминация на политическите претекстове над оперативните качества, а изискванията за техническа поддръжка на този аероплан, които се отсрочват във времето и ще се оскъпяват доста, могат да обезсмислят плана.

Запитан дали оповестената цена от 1.256 милиарда $ е огромна или дребна за покупката на 8 изтребителя, президентът разяснява, че това зависи от включеното в тази цена. „ Ако вътре има всичко належащо по този начин, както е създадено и изпратено от нас в настояването за даване на оферта и по този начин, както беше оповестено от американското държавно управление с всички пакети и цялостни качества - цената е допустима, само че в случай че ги няма тези неща – планът губи смисъл “, съобщи президентът.

Демокрацията и опцията всеки жител да изрази свободно своя избор, без да бъде манипулиран, нямат цена, акцентира още Румен Радев в отговор на въпрос за желанието на ръководещото болшинство да анулира плануванаъа в изборното законодателство опция за машинно гласоподаване. „ Не машините са отговорни, а ниската успеваемост на администрацията и във връзка с подготовка и цена на публичната поръчка, и във връзка с организацията за потребление на машините “, уточни президентът.

Държавният глава дефинира като извънредно неуместно непрестанно да се акцентират като образец други европейски страни и изключително Холандия, в които няма машинно гласоподаване. „ Когато нашата изборна администрация и управляващи реализиран подобен невисок % на недействителни бюлетини и обезпечат условия да няма операция на изборите, както е в тези страни, аз съм склонен да премахнем машинното гласоподаване “, съобщи президентът.

Румен Радев осъди наложилата се процедура няколко месеца преди всеки избор да се прави ремонт на изборното законодателство, което „ затвърждава убеждението, че това се прави с някаква цел “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР