Мотористът, който снощи се вряза в лек автомобил на кръстовището

...
Мотористът, който снощи се вряза в лек автомобил на кръстовището
Коментари Харесай

Мотористът от катастрофата в “Тракия“ се оказа осъденият син на шефа на НАП

Мотористът, който нощес се вряза в лек автомобил на кръстовището на бул. „ Освобождение “ с улица „ Съединение “ пред бирария " Йегерхоф " се оказа познайник от престъпната хроника. Зад кормилото на мотора е бил Ивайло Найденов - сина на шефа на НАП- Пловдив - Венелин Найденов. Преди 4 години младият пловдивчанин блъсна и умъртви на място стара жена, след което избяга от местопроизшествието. Трагичният случай стана през бл. 94 в ЖР " Тракия ". Миналата година пловдивският Окръжен съд осъди Найденов младши на 3 години условно с 5 години изпитателен период. Със същата присъда Пловдивският областен съд го лиши от бумаги за 5 години, колкото е и изпитателния период на условната му присъда.

Присъдата евентуално към момента не е дефинитивна, защото предстои на обжалване и до момента в който влезе в действие, Найденов продължава да ръководи моторни транспортни средства.

При снощната злополука той се вряза в лека кола в Пловдив, съобщи кореспондент на TrafficNews . Очевидци споделят, че звукът от удара е бил много мощен. Водачът на лекия автомобил „ Пежо “ евентуално не го е видял и това е довело до злополуката, разясняват очевидци. Според тях мотористът се е опитвал да направи противоположен завой.

При конфликта мотористът не е потърпевш и е отказал здравна помощ. Направените на място проби за алколол и наркотични субстанции са били негативни.

Найденов е бил освободен, без да му бъде наложена мярка за неотклонение. Предвид наложената условна присъда обаче, глобата надали би могла да бъде единствено административна.

Коментар по проблема ще бъде потърсен на следващия ден от Окръжна прокуратура.



Към момента пътното платно е осеяно със стъкла и елементи от мотора, чиято предница е изпочупена. Щетите по автомобила са минимални. Превозните средства са преместени и придвижването се реализира обикновено.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР