Мостове или пътеки, строени като свързващ елемент между две сгради,

...
Мостове или пътеки, строени като свързващ елемент между две сгради,
Коментари Харесай

Тези мостове са построени между небостъргачи

Мостове или пътеки, строени като свързващ детайл сред две здания, се построяват от години. Някои архитекти обаче вземат решение да ги повдигнат на по – високо равнище ( в дословния смисъл) и ги качват на най-високите етажи на небостъргачите. Вижте някои от най-забележителните образци за високо издигнати мостове.

Американски медни здания



Името на постройките идва от блестящите медни фасади на двете кули, които са проектирани по този начин, че да се накланят леко една към друга, свързани в средата от триетажен стъклен мост, в който ще се обитават салон и басейн.

Кулите Petronas, Куала Лумпур



Двете кули бяха приключени през 1996 година и се отличават с мост, който ги разделя тъкмо в средата. Дизайнът е на Цезар Пелли, а постройката беше най-високата в света до 2004 година.

Linked Hybrid



Тази постройка е комплекс със смесено предопределение в Пекин, Китай, и се състои от осем кули, свързани с мостове, в които се обитават плувен басейн, фитнес зала, кафене и художествена изложба. Завършен през 2009 година, планът е даван за образец поради отоплителната и охладителната система, която употребява подземни геотермални кладенци.

Peachtree Center Complex



Разположен в центъра на Атланта, Джорджия, Peachtree Center Complex е мрежа от здания със смесено предопределение, свързани с шест стъклени моста. Проектиран от архитекта Джон Портман от 60-те години на предишния век, комплексът включва офиси, хотели, гаражи за паркиране и търговски площи.

Кулата Belgacom, Брюксел



През 1996 година Jaspers-Eyers Architects приключват кулата, предопределена за телекомуникационна компания в Брюксел, Белгия. Свързани от небесния мостик на 25-ия и 26-ия етаж, структурите в началото са били предопределени да бъдат част от комплекс от осем здания, само че в последна сметка остават единствено те.

U образна постройка



Този небостъргач от Oiio Studio, наименуван Big Bend, ще измести Burj Khalifa от Абу Даби като най-високата постройка в света. Уникалната конструкция е въодушевена от безжични асансьори, които се движат отвесно и хоризонтално.

Sky Habitat



През 2016 година Safdie Architects приключи " Скай Хабитат ", две жилищни кули в Сингапур със стъпаловиден дизайн и три свързващи открити моста. Двата долни моста се трансформират в публични зелени площи с растения и места за сядане, а най-горният мост разполага с плувен басейн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР