Москва ще изстреля спасителен кораб до Международната космическа станция следващия

...
Москва ще изстреля спасителен кораб до Международната космическа станция следващия
Коментари Харесай

Москва праща спасителен кораб към МКС

Москва ще изстреля избавителен транспортен съд до Международната галактическа станция идващия месец, с цел да върне вкъщи тримата членове на екипажа, които останаха в орбита, откакто капсулата им беше ударена от астероид. От скачения с МКС Союз МС-22 изтече охлаждаща и накара двама астронавти да прекратят планувана галактическа разходка.

Въпреки че съветската галактическа организация Роскосмос съобщи, че ударът не е представлявал непосредствена опасност за екипажа на галактическата станция, това повдигна опасения дали всички в орбиталната станция могат да се върнат на Земята при неотложност.

Заради приключването МС-22 не можеше да употребява за връщане на Земята и единствения път към планетата бе с прикрепения към МКС галактически транспортен съд SpaceX Crew Dragon. На галактическата станция обаче има седем души, а капсулата на SpaceX има единствено четири места.

След разискване Роскосмос съобщи, че е решил да реалокира плануваното изстрелване на Союз МС-23 през март за 20 февруари, с цел да може да се употребява за превозване на съветските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин и американския астронавт Франсиско Рубио назад на Земята.

MС-23 ще стигне до МКС без екипаж. След това разваленият MС-22 ще се върне без екипаж.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР