Москва ще екстремизира с всички средства хибридната война, която води

...
Москва ще екстремизира с всички средства хибридната война, която води
Коментари Харесай

Как Путин е променил България. Говори Иван Костов

" Москва ще екстремизира по всевъзможен начин хибридната война, която води от 2014 година против страните от НАТО ".

Това съобщи пред БНР Иван Костов, министър председател на България в интервала 1997-2001 година, и добави, че наблюдава руската пропагандна акция в България от 2014 година и е видял по какъв начин тя е обърнала българското публично мнение в " путиноманско, а не русофилско ". Според него към този момент е късно да се борим против това.

Той уточни, че към този момент хакерски атаки са нанесли вреди на обществените уеб сайтове на държавното управление на Украйна:

" Кога НАТО ще се сплоти и ще се реши да даде безапелационен отпор - ще чака да нахлуват още батальонни бойни групи в Донбас от Русия или ще отговорят с тежки наказания, за които се приказва, като виждат това, тъй като те виждат, че нахлуват руснаци в тези (украински) провинции. Преговорите нямат отношение към решаването на огромния проблем. Всички ограничения би трябвало да се вземат.... НАТО ще бъде заставен да работи единствено в случай че бъде предизвикан с съветско навлизане в Украйна ".

Иван Костов предвижда, че по-вероятно е Путин да не се осмели да извърши навлизане в Украйна, тъй като няма нито един печеливш вид за себе си.

В предаването " 12+3 " някогашният министър председател разяснява българската позиция по рецесията към Украйна, като определи решението за основаване на военен батальон, който да е под българско командване, като неуместни и несъответстващи дейности:

" Българските управляващи би трябвало да си дадат сметка, че нахлуване на Русия в Украйна ще заплаши цялата европейска конструкция за сигурност - вложения, правни правила, гаранции, доставки, политически и обществени салда.

Във всички страни, които са мощно подвластни от съветските енергийни доставки, а ние сме една от най-уязвимите страни, поради и слабостта на политическата система и неналичието на господство на закона.

Аз мислех, че тези въпроси ще се разискват на КСНС и президентът ще изиска най-малко единение на партиите пред едни такива опасности, с цел да не се случва по този начин, че някои от партиите в ръководещата коалиция ще останат правилни на българо-съветската връзка и да скъсат обединението.... Обяснението е снишаване ".

По думите на Иван Костов инфлацията сега е подбудена от съветската експанзия по отношение на Украйна:

" Русия престана да продава природен газ на борсата. Страните започнаха да пълнят запасите си, тъй като не знаеха какво може да се случи идващия месец. Затова скочиха цените. Цените в България произтичат непосредствено от тази рецесия, в която се намира европейската система за сигурност - има неустановеност и по тази причина те порастват ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР