Лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че след

...
Лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че след
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ поиска коалиция с Вреди на Арбен Таравари след изборите

Лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че след изборите групировката му ще опита да сформира ръководство с обединението " Вреди ".

„ Правителствените претенденти Стево Пендаровски и Буяр Османи завоюваха общо 300 000 гласа на президентските избори. Общият резултат на Гордана Силяновска-Давкова и кметът на Гостивар Арбен Таравари е близо 450 000 гласа, което значи веднъж и половина повече “, сподели Мицкоски.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ съобщи още, че на втория тур на президентските избори ВМРО-ДПМНЕ ще чака поддръжка от гласоподавателите на ЗНАМ, които на първия тур поддържаха своя претендент за президент Максим Димитриевски.

Един от водачите на обединението на албанската съпротива " Вреди " - президентът на Демократическото придвижване Изет Меджити, акцентира, че изискването за коалиция с която и да е партия е приемането на измененията в конституцията.

Меджити сподели още, че евентуално ВМРО-ДПМНЕ ще бъде мандатоносител на новото държавно управление и уточни също, че Демократичния съюз за интеграция /ДСИ/ желае да бъде част от това държавно управление, само че " всички бягат от тях ".

Предизборната акция към този момент навлезе във втората си половина, а на 8 май жителите ще гласоподават на двойни избори в един и същи ден - парламентарни и втори тур на президентските. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР