Москва. Руският президент Владимир Путин заяви, че обмисля исканете на

...
Москва. Руският президент Владимир Путин заяви, че обмисля исканете на
Коментари Харесай

Reuters: Путин заяви, че може да признае самопровъзгласилите се републики в Донбас

Москва. Руският президент Владимир Путин съобщи, че обмисля исканете на двата района в Източна Украйна, следени от подкрепяни от Русия сепаратисти, да бъдат приети за самостоятелни - ход, който може да даде причина на Москва намерено да изпрати войски там, предава Reuters

Отделно Москва сподели, че украински военни диверсанти са се пробвали да влязат на съветска територия с бронирани транспортни средства, обвиняване, отхвърлено като „ подправена вест " от Киев на фона на обвиняванията на Запада, че Москва има за цел да изфабрикува предлог за навлизане.

Вашингтон споделя, че Русия към този момент е събрала сили, наброяващи 169 000-190 000 бойци в района, в това число проруските бунтовници в Източна Украйна.

Европейските финансови пазари се сринаха поради признаците на засилена борба, откакто за малко се повишиха нагоре поради проблясъка на вярата, че срещата на върха сред президентите Съединени американски щати и Русия може да предложи път за излизане от най-голямата военна рецесия в Европа от десетилетия. Руските акции се сринаха, а рублата падна с 3%.

След изключително съвещание на съветския Съвет за сигурност президентът Владимир Путин повтори съветските претенции за сигурността, като настоя, че не е задоволително Западът да каже, че Украйна не е подготвена да се причисли към НАТО сега.

Опасенията на Запада, че Русия ще нахлуе в Украйна, единствено набъбнаха през последните дни, защото, съгласно неназовани източници, съветските военни елементи в този момент са „ подготвени " за огромна инвазия и вероятностите наподобяват мрачни, споделиха трима висши западни чиновници в понеделник.

Трима западни публични представители, поискали анонимност, споделиха, че съветските военни елементи, струпани към границата с Украйна, в този момент са „ готови " за инвазия, до момента в който преди този момент са били „ настроени ” за инвазия.

Те споделиха, че не знаят дали съветският президент Владимир Путин е разпоредил инвазия, само че показаха угриженост по отношение на увеличението на провокациите в подкрепяните от Русия размирен райони в Украйна.

„ Нашата угриженост за това, което виждаме на място, единствено набъбна “, сподели един от западните чиновници, поискал анонимност. „ Цялостната картина, би трябвало да кажа, е доста тъмна с буреносни облаци, събиращи се по границите на Украйна.

Втори чиновник сподели, че съветските сили не престават да се натрупват, в това число зенитно-ракетни системи С-400, самолети и бронирани транспортни средства, които са ситуирани в предни позиции. Русия в този момент има 110 батальонни тактически групи в региона към Украйна, съгласно същия източник.

Две трети от тези батальонни тактически групи са в границите на 50 км от украинската граница. От тези групи към половината към този момент са ситуирани за офанзива.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР