Москва. Ръководителите на петролните и газови компании оглавиха тазгодишната класация

...
Москва. Ръководителите на петролните и газови компании оглавиха тазгодишната класация
Коментари Харесай

Forbes: Изпълнителните директори на петролни и газови компании оглавиха класацията на заплатите в Русия

Москва. Ръководителите на петролните и газови компании оглавиха тазгодишната ранглиста за най-високи заплати в Русия през 2021 година Приходът им е 3 милиона $ годишно, което е с 9% повече спрямо 2020 година, написа списание Forbes .

Второто място в класацията заемат изпълнителните шефове на компаниите от тежката промишленост. Приходът им е 2,2 милиона $, което е с 20% повече от миналата година. На трето място са ръководителите на телекомуникациите с доходи от 1,9 милиона $, което е с 46% повече от 2020 година

Следващи в класацията са топ мениджърите на търговски и капиталови банки, търговски вериги, транспортни, застрахователни и строителни компании, производители на потребителски артикули, аграрни стопанства и фармацевтични компании.

Класацията на 12-те промишлености в съветската стопанска система с най-високо равнище на възнаграждение на ръководителите тази година се основава на данни от шест консултантски организации, профилирани в подбора на висши ръководители: Ward Howell, RosExpert, Odgers Berndtson, Horton International, Transearch, Recruitment boutique S.M.Art,, разяснява Forbes.

Рейтингът се основава на размера на възнаграждението, което фирмите са платили на топ мениджърите през 2020 година или на назначилите през 2021 година

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР