Москва приветства готовността на Киев за разведряване на сили и

...
Москва приветства готовността на Киев за разведряване на сили и
Коментари Харесай

Русия се надява „агресивните“ решения на Петро Порошенко да бъдат отменени

Москва приветства готовността на Киев за разведряване на сили и средства по линията на прикосновение сред страните в Донбас. Това разгласи в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров на взаимна конференция след срещата на ръководителите на Министерството на външните работи и Министерството на защитата на Руската федерация и Франция във формат " 2 + 2 ", представен от TACC.

" Отбелязахме от съветска страна доста, доста позитивни изказвания на президента на Украйна Владимир Зеленски, че той е заинтригуван да позволи посредством работата на " Нормандския формат " и контактната група въпроса за разведряването на сили и средства по линията на прикосновение сред страните в Донбас, като се стартира от тези райони, които бяха контрактувани преди три години от водачите в границите на " Нормандския формат ", а по-късно и по цялата линия на прикосновение ", сподели той,цитиран от " Фокус ".

Лавров означи също, че обменът на арестувани лица сред Русия и Украйна по формулата „ 35 на 35 “ в събота би оказал помощ за разрешаването на обстановката в Донбас и ще разреши анулацията на нападателните решения на Петро Порошенко.

„ Изразихме задоволство от обмена „ 35 на 35 “, който се организира в събота, “ отбелязва той. „ Надяваме се, че това е добър знак, който ще ни разреши да чакаме, че дружно с уреждането в Донбас, руско-украинските връзки ще се възстановяват и тези нападателни и антируски решения, които режимът на Порошенко приемаше, ще бъдат анулирани, с цел да се подсигурява взаимното почитание и уважението на националните малцинства в Украйна и в Руската федерация. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР