Москва официално изрази своето несъгласие пред Отава, след като постоянният

...
Москва официално изрази своето несъгласие пред Отава, след като постоянният
Коментари Харесай

Москва скочи срещу изказването за язвителен пропагандатор

Москва публично изрази своето противоречие пред Отава, откакто непрекъснатият представител на Канада в Организация на обединените нации разказа погубен съветски блогър като " ядовит агитатор " и подбудител към ненавист, заяви Ройтерс, като цитира съветското министерство на външните работи.

Постоянният представител на Канада в Организация на обединените нации Боб Рей направи това изявление, откакто Владлен Татарски - покровител на съветската военна акция в Украйна, беше погубен при бомбен гърмеж в Санкт Петербург предходната неделя.

В изказване съветското външно министерство съобщи, че е привикало почитан канадски посланик, с цел да стачкува остро против мненията на Рей, които дефинира като " следващата демонстрация на русофобия, подклаждана от Канада ".

Либералното държавно управление на министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо е един от най-гласовитите поддръжници на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Рей насочи своя коментар, откакто съветската задача в Организация на обединените нации се оплака, че западните медии и интернационалните организации не са реагирали на убийството на Владлен Татарски, когато дефинира като публицист.

" Той не беше " публицист ". Той беше ядовит пропагандист, пропагандатор на ненавист и дезинформация с престъпно досие. Руските публицисти са или в заточение, или в пандиза ", написа тогава Рей в " Туитър ".

Руските следователи повдигнаха обвиняване на Даря Трепова, 26-годишна жителка на Санкт Петербург, за тероризъм по отношение на убийството на Татарски, напомня Ройтерс. Руското министерство на опазването на здравето означи, че при гърмежа са потърпевши още 42 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР