Москва обяви официално вчера оттеглянето си от Световната организация по

...
Москва обяви официално вчера оттеглянето си от Световната организация по
Коментари Харесай

Русия официално напуска Световната организация по туризъм

Москва разгласи публично през вчерашния ден отдръпването си от Световната организация по туризъм (СОТ), откакто през април участието на Русия в нея беше прекратено заради възмущението, провокирано по света от съветската военна атака против Украйна, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Правителството " приема предлагането на съветското външно министерство /.../ по отношение на отдръпването на Руската федерация от Световната организация по туризъм ", се споделя в разпореждане, подписано от съветския министър председател Михаил Мишустин.

Базираната в Мадрид работа на Организация на обединените нации, която дава отговор за насърчаването на туризма, разгласи преустановяването на участието на Русия на 27 април поради нахлуването й в Украйна, което съгласно организацията опонира на нейните полезности.

Заради спора в Украйна Русия е все по-изолирана на дипломатическата сцена. Тя към този момент беше изключена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида да вземем за пример, а западните страни й постановиха тежки стопански наказания, напомнят организациите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР