Москва. НАТО започна да се готви за най-големите учения в

...
Москва. НАТО започна да се готви за най-големите учения в
Коментари Харесай

EurАsia Daily: На ученията „Анаконда-2018“ НАТО за първи път ще приложи тактики на Третия райх

Москва. НАТО стартира да се готви за най-големите учения в региона на Балтийско море, които ще се проведат от 7 ноември до 6 декември 2018 година под кодовото име „ Анаконда-2018 “, оповестява осведомителната организация EurАsia Daily .
Маневрите ще се организират на територията на четири страни – Полша, Латвия, Литва и Естония, както и в акваторията на Балтийско море. Така, в действителност, се цели в обграждане да попадне Калининградска област, съветски анклав на Балтийско море.
Сценарият на сегашните учения по принцип съответствува с аналогични маневри, които са се провели преди две години. С изключение на един епизод: изначало натовските войски наложително ще изселват гражданското население от региона на бойните дейности, като се планува този детайл да се отработва в полския град Белосток, ситуиран на границата с Беларус.
Бившият полски заместител министър на защитата Валдемар Скшипчак към този момент разгласи, че проблем ще се окаже ниското равнище на просветеност на локалните управляващи, които подценяват подготовката на цивилните лица за евентуалната опасност. „ Хората да вземем за пример не знаят по какъв начин да се държат при бомбардировки, къде да изтеглят децата. “, твърди полският военачалник.
Според Николай Астровски, боен специалист на портала „ Военно-политически преглед “, „ сходна тактичност са предприемали в хитлеристка Германия “, като са „ изселвали от границата локалните поданици и са вкарвали войски на Вермахта, с цел да се приготвят за идната стъпка – нахлуване против Съюз на съветските социалистически републики “.
EurАsia Daily добавя, че в 2016 година от НАТО към този момент са провеждали обучение под названието „ Анаконда “. Военните анализатори на Съединени американски щати не крият, че името на маневрите в Източна Европа е аналогично на проекта на Збигнев Бжежински „ Примката на анакондата “, целящ да блокира достъпа на Русия до Балтийско и Черно море.
Преди две години в ученията са взели участие над 30 хиляди натовски бойци от 24 страни, единствено от Полша участниците са били 12 хиляди, а от Съединени американски щати - 10 хиляди души.
Както оповестяват полските медии, военното министерство на страната е възнамерявало и в „ Анаконда 2018 “ да се включат 12 хиляди военнослужещи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР