Москва. Москва съжалява, че Съединените щати продължават да настояват за

...
Москва. Москва съжалява, че Съединените щати продължават да настояват за
Коментари Харесай

РИА Новости: МВнР на Русия разкритикува подхода на САЩ и НАТО към преговорите за сигурност

Москва. Москва съжалява, че Съединените щати не престават да упорстват за едностранни отстъпки от Русия и избират спекулации вместо конструктивност и това не може да бъде основа за продуктивна полемика по отношение на гаранциите за сигурност, съобщи за РИА Новости заместник-министърът на външните работи на страната Сергей Рябков.

Дипломатът напомни, че на договарянията ще упорства за отвод на НАТО да се уголемява на изток и да разполага ударни оръжия покрай съветските граници.

" Всичко това в правна норма. За страдание, чуваме всевъзможни спекулации за това, че Русия би трябвало да направи това, би трябвало да направи нещо друго, да направи тази стъпка, онази стъпка. Ние неведнъж сме реагирали на тази дефиниция на въпроса, освен това на всички равнища и по този начин не може да има съображение освен за някакво съглашение, само че даже и за продуктивна полемика “, акцентира той.

Рябков позволи, че в хода на полемиките Москва ще се сблъска с нежеланието на западните си сътрудници „ действително да възприемат “ настояванията й, а точно правните гаранции за неразширяване на НАТО, както и „ елиминирането на всичко, което Алиансът сътвори, воден от антируски уплахи и всевъзможни подправени показа за това каква е същността на съветската политика от 1997 година “

„ Но ние, несъмнено, под потиск и в режим на закани, които непрекъснато се формулират против нас от западните участници в идните контакти, няма да вършим никакви отстъпки “, сподели зам.-министърът.

Според него никаква друга тактичност в договарянията не дава отговор на ползите на сигурността на страната му.

Русия и Съединени американски щати ще проведат съвещания в Женева на 9-10 януари по предложенията на Москва за гаранции за сигурност, последвани от среща на Съвета НАТО-Русия в Брюксел и съвещания в Организацията за сигурност и съдействие в Европа във Виена.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР