Москва. Изследователският център по епидемиология и микробиология Гамалея“ разработи модификация

...
Москва. Изследователският център по епидемиология и микробиология Гамалея“ разработи модификация
Коментари Харесай

„Известия“: Центърът „Гамалея“ създаде модификация на ваксината „Спутник V“ за щама „Омикрон“

Москва. Изследователският център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ създаде трансформация на съветската ваксина против COVID-19 „ Спутник V “ за варианта „ Омикрон “ и към сегашния миг минава през първия стадий от клиничните изпитвания. Това разгласи шефът на центъра Александър Гинцбург в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “, оповестява вестник „ Известия “ .

„ [Засега] няма доказателства, че „ Омикрон “ ще измести варианта „ Делта “. [В този случай] може би имунизацията би трябвало да бъде двукомпонентна, би трябвало да защищава както от варианта „ Делта “, по този начин и от „ Омикрон “. Следователно ще е належащо да се употребява нова платформа за основаване на ваксини, която Институтът „ Гамалея “ към този момент е създал и сега [ваксината] минава през първия стадий на клинични изпитвания “, разясни Гинцбург.

В същото време той акцентира, че „ Спутник V “ ще пази от „ Омикрон “, само че въпросът е в съответните числа. По думите му сега чиновниците на центъра изследват степента на отбрана на имунизацията против новия вариант. Ако намаляването на отбраната от зараза е 10 пъти, е належащо да се сложи на дневен ред въпросът за промяна на препарата, добави експертът.

Във вторник ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова приказва за основаването на тестова система за разкриване на варианта „ Омикрон “. По думите й такава към този момент се тества в Южна Африка.

Попова сподели още, че пациентите с варианта „ Омикрон “, летели за Русия от африкански страни, прекарват COVID-19 в лека форма. От 177 завърнали се руснаци, „ Омикрон “ е диагностициран при 16 души, клиничните признаци на болестта са следени при 17.

В същия ден прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че „ Омикрон “ към момента не е задоволително изследван и съставлява нова опасност. В същото време представителят на Кремъл акцентира, че цялата логистика е подготвена за рисково натоварване.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР